Tento koláč je veľmi jemný a chutný. Dá sa pripraviť s každým ovocím, ktoré máte doma. V lete s čerstvým, v zime so zaváraným. Tento koláčik je špeciálny v tom, že náplň je ukrytá priamo v ceste.
Potrebujeme:
Cesto:
1 hrnček hladkej múky
1 hrnček polohrubej múky
1 hrnček mlieka
1 hrnček kryštálového cukru
1/2 hrnčeka olej
2 vajcia
1 kypriaci prášok
Náplň:
1 hrnček práškového cukru
200 g kyslej smtoany
200 g jemného tvarohu
2 vajcia
1 vanilkový puding – prášok
Ovocie podľa chuti: zavárané alebo aj čerstvé
Postup:
Pripravíme si klasické piškótové cesto. V miske vyšľaháme vajcia s cukrom do peny, pridáme olej, mlieko a nakoniec aj sypké prísady (múku a prášok do pečiva). Na náplň si zmiešame všetky prísady v samostatnej miske. Piškótové cesto navrstvíme na plech s rozmermi 26×36 cm. Na cesto navrstvíme lyžicou, alebo cik-cak náplň, uložíme ovocie a dáme do vyhriatej rúry na 170 stupňov. Pečieme, kým koláč na povrchu nie je zlatistý asi 45 minút.
prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: nosalty