Perfektný dezert z pudingového krému, jahôd, šľahačky a kakaového cesta. Výborný dezertík na piatkové popoludnie!
Potrebujeme:
200 g polohrubej múky
3 vajcia
3 lyžice kr. cukru
100 ml vody
200 ml oleja
1 bal. kypriaceho prášku
3 lyžice kakaa
Na krém:
750 ml mlieka
2 bal. vanilkového pudingu
Cukor podľa chuti a 1 bal. vanilkového cukru
Na vrch:
350 ml smotany na šľahanie
Ďalej:
350 g jahôd
Postup:
Na cesto si ušľaháme vajcia s cukrom, zľahka primiešame olej, vodu a nakoniec aj všetky sypké prísady. Vymieašme jednotné cesto a navrstvíme ho na plech vystlaný papierom na pečenie a navrstvíme naň cesto. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 25 minút – cesto otestujeme špáradlom. Necháme vychladnúť.
Z mlieka, cukru a pudingových práškov uvaríme puding, necháme chvíľku vychladnúť a ešte teplý ho navrstvíme na piškótu, ktorú sme si pokryli kúskami jahôd.
Necháme vychladnúť a nakoniec potrieme ušľahanou šľahačkou.
Podávame vychladené a môžeme aj posypať strúhanou čokoládou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: agendautila