plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jemný jahodový koláčik s pudingom a šľahačkou!

Perfektný dezert z pudingového krému, jahôd, šľahačky a kakaového cesta. Výborný dezertík na piatkové popoludnie!

Perfektný dezert z pudingového krému, jahôd, šľahačky a kakaového cesta. Výborný dezertík na piatkové popoludnie!

Potrebujeme:

200 g polohrubej múky

3 vajcia

3 lyžice kr. cukru

100 ml vody

200 ml oleja

1 bal. kypriaceho prášku

3 lyžice kakaa

Na krém:

750 ml mlieka

2 bal. vanilkového pudingu

Cukor podľa chuti a 1 bal. vanilkového cukru

Na vrch:

350 ml smotany na šľahanie

Ďalej:

350 g jahôd

Postup:

Na cesto si ušľaháme vajcia s cukrom, zľahka primiešame olej, vodu a nakoniec aj všetky sypké prísady. Vymieašme jednotné cesto a navrstvíme ho na plech vystlaný papierom na pečenie a navrstvíme naň cesto. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 25 minút – cesto otestujeme špáradlom. Necháme vychladnúť.

Z mlieka, cukru a pudingových práškov uvaríme puding, necháme chvíľku vychladnúť a ešte teplý ho navrstvíme na piškótu, ktorú sme si pokryli kúskami jahôd.

Necháme vychladnúť a nakoniec potrieme ušľahanou šľahačkou.

Podávame vychladené a môžeme aj posypať strúhanou čokoládou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: agendautila

 

Najlepšie recepty na dnes