plny-hrniec_transparent_negativ.png

SUPER jemný jablkový koláč ku kávičke: Bez miesenia, bez vaľkania a fantastický je aj na druhý deň!

Tento koláčik je vynikajúci, super-jemný a chutí výborne aj na druhý deň.

Recept na tento koláč mi poslala moja sestra a odvtedy ho robím vždy, keď sú doma jablká.

Recept je úplne jednoduchý, prirpavíte ho bez váhy a odmerky.

Čo sa týka jablkovej náplne, ja robím vždy z toľkých jabĺk, koľko momentálne máme doma.

Potrebujeme:

12 lyžíc kryštálový cukor

12 lyžíc hladkej múky

13 lyžíc oleja

12 lyžíc mlieka

1⁄2 balíka prášku do pečiva

1 kg jabĺk – ja som dala viac, plnky bolo viacej

3 vajcia

1 balík škoricový cukor

Na posypnie:

Práškový cukor

Postup:

Najskôr si pripravíme náplň:

Jablká ošúpeme a nastrúhame.

Pridáme škoricový cukor a preložíme na panvicu s hrubším dnom.

Pár minút ich podusíme.

Ja som použila kyselkavejšie jablká, koláčik je vďaka nim svieži a vynikajúco ladí so sladkým cestom.

Cesto:

V miske zmiešame vajcia, mlieko, olej a cukor.

Vyšľaháme, aby sa zmes prepojila.

Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a vymiešame spolu dohladka.

Pripravíme si vymastený a pomúčený pech 20×30 cm.

Polovicu cesta vylejeme a dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov.

Keď je do polovice upečené, vyberieme ho z rúry a navrstvíme jablká.

Uhladíme ich a na vrch ešte vylejeme druhú polovicu cesta.

Vrátime do rúry a pečieme kým povrch nebude zlatistý.

Keď vychladne, môžeme ho nakrájať – ak máte radi sladké, koláč môžete posypať práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes