plny-hrniec_transparent_negativ.png

Konečne som našla recept na ÚŽASNE jemný jablkový koláč za 10 minút: Neverila by som, že obyčajná piškóta môže byť tak chutná!

Vynikajúci koláč ku kávičke – jemný, lahodný a veľmi chutný.

 

 

Recept máme od Martinky a je naozaj vynikajúci.

Tento koláčik sa u nás robí celý rok.

Okrem jabĺk ho môžete pripraviť s hruškami, jahodami, malinami, čučoriedkami.

Neváhajte a skúste tento recept.

 

 

Potrebujeme:

4 vajcia (veľké)

200 g kr. cukru

220 g hl. múky

170 g masla nakrájaného na kocky

štipka soli

1 čajová lyžička vanilkového cukru

1 čajová lyžička prášku do pečiva

100 ml mlieka

ovocie podľa chuti (nám najviac chutí s jablkami)

Rozmer plechu/formy je 23 × 23 cm, výška okrajov je 4 cm.

Voliteľné:

Hrušky

Čučoriedky

Jahody

Maliny

Broskyne

Mandarínky

Marhule

Postup:

 

 

Jablká si ošúpeme.

Nakrájame na kúsky.

Vajcia si rozdelíme na bielky a žĺtky.

 

 

Bielky vyšľaháme zvlášť s lyžicou cukru.

Vyšľaháme na tuhý sneh.

 

 

Maslo vyšľaháme s cukrami (kryštálový, vanilkový).

Pridáme aj štipku soli (to podporí sladkosť cesta).

 

 

Do zmes pridáme aj žĺtky – jeden po druhom.

Nakoniec postupne pridáme aj preosiatu múku s práškom do pečiva.

 

 

Poriadne vymiešame.

Ručne primiešame sneh z bielok.

Miešame tak, aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu cesta.

Navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Jemne do cesta vtlačíme kúsky ovocia (napríklad jablká, hrušky, broskyne..).

Posypeme kryštálovým cukrom.

Teplota pečenia 175 stupňov.

 

 

Doba pečenia je asi 50 – 60 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes