Jemný jablkový koláč s vanilkovým krémom: Tento jablčník má najväčší úspech – tromfne aj tortu!

Vynikajúci jablkový recept s krémom a smotanou. Keď sú doma jablká, bol by hriech neskúsiť ho.

Potrebujeme:

Cesto:

5 vajíčok,
250 g cukru,
250 g polohrubej múky,
2 PL oleja,
1/2 balenie prášku do pečiva.

Krém:

5 väčších jabĺk,
800 ml vody,
2 vanilkové pudingy,
8 PL kr. cukru.

Na vrch:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

500 ml smotany na šľahanie

Postup:

Vajíčka s cukrom si vyšľaháme do peny, pridáme múku, prášok do pečiva a olej a jemne premiešame. Cesto vylejeme do vopred tukom vymasteného a múkou vysypaného plechu (alebo vystlaného papierom na pečenie) a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 25-30 minút. Upečené cesto vyberieme a necháme vychladnúť.

Vodu a cukor si dáme zovrieť. Pridáme do nej nastrúhané jablká (jablká strúhame na hrubšom strúhadle) a pudingy. Poriadne miešame, aby sa nám nevytvorili hrudky a uvaríme tuhú kašu. Hustú hmotu necháme mierne vychladnúť a nalejeme ju na upečený korpus. Pekne uhladíme. Necháme úplne vychladnúť, poprípade vložíme do chladničky na niekoľko hodín.

Vyšľaháme si šľahačku a navrstvíme ju na jablkovo-vanilkový krém.Vrch posypeme grankom alebo strúhanou čokoládou.

prajeme vám dobrú chuť! :-)