Jablkový skvost s bielou čokoládou – cesto ako pierko: Nejde doň maslo ani olej, 40 minút a rozvoniava celá kuchyňa!

Jablkový koláč s pudingom bez masla a oleja - je úžasne jemný a veľmi chutný. Bez masla a oleja, ideálny na raňajky alebo originálne a ľahké pohostenie. 

Jablkový koláč s pudingom bez masla a oleja – je úžasne jemný a veľmi chutný. Bez masla a oleja, ideálny na raňajky alebo originálne a ľahké pohostenie.

Potrebujeme:

3 vajcia

150 gramov kr. cukru

1 kopcovitú lyžičku prášku do pečiva

220 gramov hl. múky

2 jablká nakrájané na tenké plátky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

150 gramov vanilkového pudingu (ja uvarím klasicky puding z 450 ml mlieka a zvyšok použijem do pohárov)

práškový cukor

70-100 g biela čokoláda

Postup:

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding. Ja varím z 1 pudingového prášku, trochy cukru a 400 ml mlieka. Do horúceho pudingu pridáme bielu čokoládu a miešaním rozpustíme. Necháme vychladnúť a následne odoberieme z pudingu 150 gramov, ktoré použijeme do koláča. Zvyšok pudingu použijeme do pohárov, alebo iného dezertu.

V miske rozšľaháme vajíčka s cukrom a potom pridáme postupne preosiatu múku s práškom do pečiva – pridávame po malých množstvách a vymiešame jednotné cesto.

Plech s priemerom 24 cm  vymastíme a vysypeme múkou a nalejeme do nej cesto. Na vrch koláča navrstvíme lyžičkou puding a uložíme plátky jabĺk.

Koláč pečieme v predhriatej rúre pri teplote 170 stupňov asi 40 minút. Koláč necháme vychladnúť a pred servírovaním posypeme práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: https://blog.giallozafferano.it/