Jemný jablkový koláč s mascarpone: Každé sústo sa roztápa v ústach – ten jablčník má najväčší úspech!

Fantastický jablkový koláč s mascarpone. U nás má tento jablčník najväčší úspech, je nesmierne jemný, lahodný a každé sústo sa doslova rozplýva na jazyku.

Fantastický jablkový koláč s mascarpone. U nás má tento jablčník najväčší úspech, je nesmierne jemný, lahodný a každé sústo sa doslova rozplýva na jazyku.

Potrebujeme:

70 g zmäknutého masla

110 g trstinového cukru

strúhaná kôra z 1 citrónu

1 vajce

140 g hladkej múky

1 lyžička kypriaceho prášku

175 ml mlieka

150 g mascarpone

práškový cukor na poprášenie

Náplň:

350 g mascarpone

40 g trstinového cukru

1 vajce

strúhaná kôra z 1 citrónu

Ďalej:

3 jablká

šťava z 1/2 citróna

Cukor podľa chuti

2 lyžice masla

Postup:

Jedno jablko nakrájajte na tenké plátky a pokvapkajte citrónom. Zvyšné 2 na kocky. V panvici rozpustite maslo s cukrom a nechajte skaramelizovať. Pridajte kocky jabĺk a cca 3 minúty nechajte dusiť, až šťava zhustne.

Rúru nastavte na 170 ° C. Šľahajte maslo, trstinový cukor a citrónovú kôru 2-3 minúty do svetlej peny. Zašľahajte vajcia. Do zmesi preosejte múku s kypriacim práškom a zamiešajte. Vmiešajte mlieko a mascarpone, cesto dajte do vymastenej a vysypanej tortovej formy s priemerom 23cm a uhlaďte povrch.

Premiešajte prísady na náplň s karamelizovanými jablkami a rozotrite na cesto. Povrch uhlaďte. Navrch rozložte plátky jabĺk.

Pečte 50-60 minút. Nechajte vychladnúť vo forme 20 minút, potom obíďte ostrým nožom, formu otvorte a koláč vyberte.

Dnes najobľúbenejšie