plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jemný jablkový koláč s kyslou smotanou: Stačí len uložiť do formy a zaliať, tento jablčník má najväčší úspech!

Úžasný rýchly koláčik z kyslej smotany a jabĺčok, ktorých je teraz všade neúrekom.

Úžasný rýchly koláčik z kyslej smotany a jabĺčok, ktorých je teraz všade neúrekom.

Potrebujeme:

Na cesto:

125 g zmäknutého masla

125 g kr. cukru

1 bal. vanilkového cukru

3 vajcia

250 g hl. múky

1/2 bal. prášku do pečiva

Ďalej:

2 jablká

Na krém:

200 g kyslej smotany

2 lyžice cukru

2 vajcia

Postup:

Maslo vyšľaháme s oboma druhmi cukru do svetlej peny, primiešame jedno po druhom vajcia a nakoniec aj sypké prísady. Vymiešame jednotné cesto.

Cesto navrstvíme na vymastený  plech, alebo okrúhlu tortovú formu, tak, aby pokrývalo aj boky – najlepšie je vtlačiť ho do formy rukami. Do cesta jemne vtlačíme kúsky jabĺk a dáme do vyhriatej rúry piecť pri teplote 175 stupňov na asi 15 minút.

V miske si zatiaľ zmiešame prísady na krém a potom nalejeme na vrch koláčika. Pečieme ešte 50 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: einfachrezepte

Najlepšie recepty na dnes