Úžasný rýchly koláčik z kyslej smotany a jabĺčok, ktorých je teraz všade neúrekom.
Potrebujeme:
Na cesto:
125 g zmäknutého masla
125 g kr. cukru
1 bal. vanilkového cukru
3 vajcia
250 g hl. múky
1/2 bal. prášku do pečiva
Ďalej:
2 jablká
Na krém:
200 g kyslej smotany
2 lyžice cukru
2 vajcia
Postup:
Maslo vyšľaháme s oboma druhmi cukru do svetlej peny, primiešame jedno po druhom vajcia a nakoniec aj sypké prísady. Vymiešame jednotné cesto.
Cesto navrstvíme na vymastený plech, alebo okrúhlu tortovú formu, tak, aby pokrývalo aj boky – najlepšie je vtlačiť ho do formy rukami. Do cesta jemne vtlačíme kúsky jabĺk a dáme do vyhriatej rúry piecť pri teplote 175 stupňov na asi 15 minút.
V miske si zatiaľ zmiešame prísady na krém a potom nalejeme na vrch koláčika. Pečieme ešte 50 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: einfachrezepte