plny-hrniec_transparent_negativ.png

Extra jemný hrnčekový chlieb aj pre začiatočníkov, ktorý stačí len zamiešať vareškou: Je 100x lepší ako kupovaný!

Príprava zaberie len 5 minút, postačí zmiešať len všetky suroviny.

Príprava zaberie len 5 minút, postačí zmiešať len všetky suroviny. Tento chlebík je vynikajúcim riešením, ak sa vám zrovna nedá ísť do obchodu. Navyše, chlebík je veľmi chutný – mäkučký vo vnútri a chrumkavý na povrchu.

Chlebík môžete piecť v hrnci (nádobe) s pokrievkou, alebo vyformovať bochník a piecť priamo na plechu.

Foto: pixabay.com

Potrebujeme:

1 hrnček = 250 ml

3 hrnčeky hladká múka

1 lyžička sušené droždie

2 lyžičky soľ

1,5 hrnčeka vody

podľa chuti semienka

Postup:

Všetky suroviny spolu s miske vareškou premiešame, aby sa dobre spojili.

Foto: pixabay.com

Misku zakryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste asi 8 hodín.

Keď je cesto vykysnuté, rúru vyhrejeme na 250 stupňov.

Cesto preložíme do horúcej sklenenej misy na pečenie, ktorú sme vložili do rúry pri vyhrievaní.

Foto: pixabay

Na povrchu môžeme urobiť nožom zárez.

Chlebík sa dá piecť aj bez misky, ak z hmoty vyformujete bochníky a dáte priamo na plech.

Pečenie v nádobe je ale jednoduchšie a chlebík bude mať krajší tvar.

Chlebík v nádobe zakryjeme pokrievkou a vložíme do spodnej časti rúry.

Pečieme 30 minút. Potom pokrievku zoberieme, teplotu znížime na 230 stupňov a pečieme ďalších 20 minút – sledujeme kôrku.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: Pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes