plny-hrniec_transparent_negativ.png

Extra jemný hrnčekový chlieb aj pre začiatočníkov, ktorý stačí len zamiešať vareškou: Je 100x lepší ako kupovaný!

Príprava zaberie len 5 minút, postačí zmiešať len všetky suroviny.

Príprava zaberie len 5 minút, postačí zmiešať len všetky suroviny.

 

 

Tento chlebík je vynikajúcim riešením, ak sa vám zrovna nedá ísť do obchodu.

Navyše, chlebík je veľmi chutný – mäkučký vo vnútri a chrumkavý na povrchu.

Chlebík môžete piecť v hrnci (nádobe) s pokrievkou, alebo vyformovať bochník a piecť priamo na plechu.

Potrebujeme:

1 hrnček = 250 ml

3 hrnčeky hladká múka

 

 

1 lyžička sušené droždie

2 lyžičky soľ

1,5 hrnčeka vody

podľa chuti semienka

Postup:

Všetky suroviny spolu s miske vareškou premiešame, aby sa dobre spojili.

 

 

Misku zakryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste asi 8 hodín.

Keď je cesto vykysnuté, rúru vyhrejeme na 250 stupňov.

Cesto preložíme do horúcej sklenenej misy na pečenie, ktorú sme vložili do rúry pri vyhrievaní.

 

 

Na povrchu môžeme urobiť nožom zárez.

Chlebík sa dá piecť aj bez misky, ak z hmoty vyformujete bochníky a dáte priamo na plech.

Pečenie v nádobe je ale jednoduchšie a chlebík bude mať krajší tvar.

 

 

Chlebík v nádobe zakryjeme pokrievkou a vložíme do spodnej časti rúry.

Pečieme 30 minút.

 

 

Potom pokrievku zoberieme, teplotu znížime na 230 stupňov a pečieme ďalších 20 minút – sledujeme kôrku.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: Pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes