plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jemný domáci chlieb: Nenáročný a rýchly recept len z pár ingrediencií, každý ho hravo zvládne!

Vyskúšala som doma piecť chlieb podľa receptu moje babky a všetci boli milo prekvapení.

Od toho momentu už chlieb nekupujem, lebo tento je podľa mojich detí najlepší, aký kedy jedli.

 

Pripravte si domáci chlieb podľa jednoduchého receptu z youtube.

Potrebujeme:

3 vajcia

75 g kryštálového cukru

10 g instantného droždia

75 g masla

250 ml mlieka

700 g hladkej múky

1 ČL soli

Na potretie:

1 žĺtok

Postup:

Do nádoby z mixéra pridáme vajcia, cukor, droždie, zmäknuté maslo a mlieko.

Vrch zakryjeme pokrievkou a necháme šľahať 2 minúty.

 

 

Zmes prelejeme do väčšej misky a po troškách pridávame múku.

Potom pridáme soľ a dobre špachtľou premiešame.

 

 

Hmotu vyberieme z misy na pomúčenú dosku, posypeme múkou a rukami vymiesime.

Vymiesené cesto vložíme do misky, prekryjeme a necháme hodinu odstáť.

 

 

Cesto vyberieme, rozdelíme na dve rovnaké časti a rozvaľkáme do tvaru veľkého obdĺžnika.

Potom ho zrolujeme a uložíme na plech.

 

 

Plech s cestom prekryjeme fóliou a necháme hodinu odstáť.

Potom cesto potrieme žĺtkom po celej ploche, vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 200°C 25 minút.

 

 

Do hneda upečené nadýchané chleby môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes