Jemný domáci chlieb: Bez miesenia, bez vajíčka – jednoduchá a ekonomická pochúťka!

Jednoduchý a rýchly recept na nadýchaný Portugalský chlebík.

U nás doma sa teší veľkej obľube.

Má jemne nasládlu chuť, ale je veľmi lahodný a chutný.

 

 

...

Jednoduchý recept z youtube kanála Da Terra na fantastické jemné domáce pečivo.

Potrebujeme:

480 ml vody

3 lyžičky kryštálového cukru

1 lyžica sušeného droždia

5 lyžíc rastlinného oleja

1 lyžička soli

700 g hladkej múky

Na potretie:

2 PL kryštálového cukru

2 PL vody

Postup:

Do misky pridáme vodu, cukor.

 

 

Metličkou dobre premiešame.

Potom pridáme droždie.

Premiešame, pridáme olej, soľ, pohár múky (240 ml) a vymiešame.

 

 

Postupne pridávame múku a miešame.

Misku prekryjeme.

Cesto necháme 20 minút kysnúť.

 

 

Formu na pečenie potrieme olejom.

Časť cesta odkrojíme, vytvarujeme.

Uložíme na plech.

 

 

Formu prekryjeme utierkou.

Necháme 25 minút odstáť.

Chlieb vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 35 minút (v závislosti od rúry) pri teplote 180°C.

 

 

Ešte za horúca potrieme cukrovou vodou.

Po vychladnutí môžeme servírovať.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay