Recept je určený na kalsický veľký plech. Do okrúhlej formy vám postačí polovičná dávka.
Potrebujeme:
600 g hladkej múky
1 kypriaci prášok
150 g hery
2 vajcia
200 ml mlieka
100 g práškového cukru
štipka soli
Plnka:
Nakrájané ovocie (broskyne/marhule)
2 PL mletých piškót
2 PL mletých orechov
1 vanilkový puding
500 ml mlieka
kryštálový cukor
1 vajce na potretie
Postup:
Do preosiatej múky pridáme práškový cukor, kypriaci prášok, štipku soli, heru, vajcia, mlieko a vypracujeme vláčne cesto. Rozdelíme ho na dve polovice. Jednu časť vyvaľkáme, dáme na plech vystlaný pečiacim papierom a posypeme mletými piškótami a orechami. Z mlieka, cukru a vanilkového prášku uvaríme puding a vlažný ho rozotrieme na oriešky s piškótami. Ovocie /konzervované/ necháme odkvapkať a nakrájame na menšie kúsky a rozložíme na puding.
Zo zvyšného cesta urobíme na ovocie mriežku, ktorú potrieme rozšľahaným vajcom. Koláč pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov asi 35 minút. Vychladnutý posypeme práškovým cukrom a nakrájame.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180-190 stupňov dozlatista.