plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jemný ovocný mrežovník s pudingom: Vyskúšajte ho, kým sú domáce broskyňe, je fantasticky chutný!

Recept je určený na kalsický veľký plech. Do okrúhlej formy vám postačí polovičná dávka.

Recept je určený na kalsický veľký plech. Do okrúhlej formy vám postačí polovičná dávka.

Potrebujeme:

600 g hladkej múky

1 kypriaci prášok

150 g hery

2 vajcia

200 ml mlieka

100 g práškového cukru

štipka soli

Plnka:

Nakrájané ovocie (broskyne/marhule)

2 PL mletých piškót

2 PL mletých orechov

1 vanilkový puding

500 ml mlieka

kryštálový cukor

1 vajce na potretie

Postup:

Do preosiatej múky pridáme práškový cukor, kypriaci prášok, štipku soli, heru, vajcia, mlieko a vypracujeme vláčne cesto. Rozdelíme ho na dve polovice.  Jednu časť vyvaľkáme, dáme na plech vystlaný pečiacim papierom a posypeme mletými piškótami a orechami. Z mlieka, cukru a vanilkového prášku uvaríme puding a vlažný ho rozotrieme na oriešky s piškótami. Ovocie /konzervované/ necháme odkvapkať a nakrájame na menšie kúsky a rozložíme na puding.

Zo zvyšného cesta urobíme na ovocie mriežku, ktorú potrieme rozšľahaným vajcom. Koláč pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov asi 35 minút. Vychladnutý posypeme práškovým cukrom a nakrájame.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180-190 stupňov dozlatista.

Najlepšie recepty na dnes