Takto pripravený bravčový rezeň bude vždy jemný a šťavnatý, nie suchý a tvrdý ako podrážka!

Bravčový rezeň je na slovenských stoloch obľúbenou klasikou.

Kto z nás nemá rád na tenko naklepané kúsky obaľovaného a vysmaženého bravčového mäsa?

Žiaľ, niekedy sa bravčové rezne nepodaria a nie sú také chutné a šťavnaté, ako by ste si predstavovali.

 

 

...

Rezne pripravené podľa tohto receptu z portálu haps nebudú nikdy tvrdé ako podrážka!

Bravčový rezeň nesmie chýbať na rodinných oslavách, či na nedeľných stoloch.

Keď je dobre pripravený, je šťavnatý a jemný. 

Niekedy sa však namiesto chutného lahodného mäsa zahryznete do suchej tvrdej podrážky, ktorá vôbec nie je taká chutná, ako ste si predstavovali.

Ako teda postupovať, aby bol rezeň presne taký, ako ho milujeme?

Trik s mliekom asi už poznáte, ale zrejme neviete, že mäso v mlieku rýchlejšie uvoľňuje baktérie a po pár hodinách namáčania môže stratiť svoju čerstvosť.

 

 

Aby boli rezne jemné a šťavnaté, nahraďte radšej mlieko bielym jogurtom!

Tento trik zaistí nielen kulinársky úspech, ale určite nebude mať za následok prípadné skazenie mäsa.

Marinovaním bravčového karé v jogurte sa uvoľnia vlákna mäsa, vďaka čomu bude mäso jemné a chute doň lepšie preniknú.

A čo je dôležité, mäso namočené v jogurte sa ľahšie obaľuje.

Strúhanka sa pri vyprážaní neodlepí a rezne budú lahodne chrumkavé a jemné zároveň.

Ako pripraviť dokonalý bravčový rezeň?

 

 

Ingrediencie:

4 plátky bravčového mäsa, hrubé asi 2-3 cm

250 ml prírodného jogurtu

1 cibuľa

2 polievkové lyžice citrónovej šťavy

soľ

čierne mleté korenie

sladká paprika

niekoľko guľôčok nového korenia

rastlinný olej na vyprážanie

vajcia

hladká múka

strúhanka

Postup:

Každý plátok bravčového mäsa vložte do vrecka alebo prikryte potravinárskou fóliou.

Potom mäso dôkladne naklepte, aby ste získali pomerne tenký rezeň (hrúbka však závisí od vašich preferencií).

 

 

Každý kus mäsa potrite z oboch strán soľou, korením a paprikou.

Cibuľu ošúpte a nakrájajte na pol krúžky.

 

 

Pripravte si misku a vložte do nej vyklepané rezne.

Na každý dajte pár cibuľových pol krúžkov a všetky plátky zalejte jogurtom zmiešaným s citrónovou šťavou.

 

 

Pridajte nové korenie a miešajte, kým jogurt nezakryje každý kúsok mäsa.

Odložte na noc do chladničky.

 

 

Na druhý deň vyberte rezne z marinády a odstráňte cibuľu.

Nemusíte ich sušiť, ale mäso by malo mierne odtiecť od prebytočného jogurtu.

Pripravte si tri taniere.

 

 

Vajcia so štipkou soli poriadne rozšľahajte, do ďalšieho nasypte múku a zvlášť strúhanku.

Rezne obaľte najskôr v múke, potom vo vajci a strúhanke.

 

 

Potom opatrne vytraste prebytočnú strúhanku.

Vyprážajte na dobre rozohriatom oleji (alebo masti).

 

 

Vyprážame kým rezne nie sú zlatisté a chrumkavé.

Dobrú chuť!

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay