Tento recept je náš rodinný klenot: Jemný a fantasticky chutný tvaroháčik s hrozienkami!

Tvarohový mrežovník, alebo ako mu hovoríme mi „tvaroháč“. Tento koláčik pripravujeme už celé roky a nikdy sa ho neobjeme. Je výborný!

Tvarohový mrežovník, alebo ako mu hovoríme mi „tvaroháč“. Tento koláčik pripravujeme už celé roky a nikdy sa ho neobjeme. Je výborný!

Potrebujeme:

400 g polohrubej múky preosiatej

250 g masla alebo palmarínu

2 vajcia

250 g práškového cukru

1 bal. prášku do pečiva

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 bal. vanilkového cukru

Náplň:

1 kg jemného tvarohu

3 žĺtky

6 lyžíc práškového cukru

Kôru z jedného citróna

100 g hrozienok namočených do horúcej vody

1 lyžicu kyslej smotany

Postup:

Maslo nastrúhame a zmiešame s ostatnými prísadami. Vypracujeme jednotné cesto. Rozdelíme ho na dve polovice a jednu rozvaľkáme a navrstvíme na plech vymastený a vysypaný múkou. Navrstvíme na dno aj na kraje.

Na náplň vymiešame tvaroh s žĺtkami, cukrom, citrónom a nakoniec primiešame aj napučané hrozienka. Krém navrstvíme rovnomerne na cesto.

Druhú časť cesta rozvaľkáme a nakrájame na pásiky, tie ukladáme na náplň tak, aby vytvorili tvar mriežky.

Vrch koláča potrieme kyslou smotanou a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi 25-30 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Tamara J.