plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jemné zemiakové placky

Ak máte chuť na zemiakové placky, vyskúšajte ich pripraviť trochu inak. Namiesto klasických nahrubo strúhaných zemiakov, zvoľte jemné zemiakové cestíčko, ktoré sa konzistenciu podobá sladkému palacinkovému cestu. Výsledok je úžasne lahodný a skutočne vynikajúci.

Ak máte chuť na zemiakové placky, vyskúšajte ich pripraviť trochu inak. Namiesto klasických nahrubo strúhaných zemiakov, zvoľte jemné zemiakové cestíčko, ktoré sa konzistenciu podobá sladkému palacinkovému cestu. Výsledok je úžasne lahodný a skutočne vynikajúci.

Potrebujeme:

4-5 ks zemiakov

250 – 300 g hladkej múky

3 vajcia

3 strúčiky cesnaku

5 lyžíc oleja

250-300 ml mlieka

Zväzok pažítky nasekanej najemno

1 lyžičku cukru

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na štvrtinky. Potom preložíme do menšieho hrnca a zalejeme vodou tak, aby siahala tesne nad povrch zemiakov. Osolíme a varíme domäkka. Keď sú zemiaky uvarené preložíme ich spolu s vodou do mixéra a rozmixujeme. Pridáme mlieko, drvený pretlačený cesnak, vajcia, 3 lyžice oleja, cukor a múku. Dôkladne zmiešame a necháme odstáť 30 minút.

Panvicu potrieme olejom a naberačkou dávkujeme cesto. Posypeme zelenými bylinkami a vyprážme rovnako ako klasické placky.

Prajeme vám dobrú chuť.:-)

zdroj: sovkusom

Najlepšie recepty na dnes