Fantasticky jemné zemiakové knedle – najlepšie a najrýchlejšie: Skúste raz toto cesto a iné už robiť nebudete!

Tieto zemiakové knedličky sú jednoducho výborné. Jemné, lahodné a môžete ich používať na slano, na sladko, plniť, alebo podávať len ako prílohu. Obstoja však aj ako hlavné jedlo. :-)

Tieto zemiakové knedličky sú jednoducho výborné. Jemné, lahodné a môžete ich používať na slano, na sladko, plniť, alebo podávať len ako prílohu. Obstoja však aj ako hlavné jedlo. :-)

Potrebujeme:

1 kg ošúpaných zemiakov, ktoré sme si uvarili v šupke

140 g detskej krupice

140 g Solamylu

2 vajcia

1 lyžičku soli

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Zemiaky uvaríme deň vopred, pretože cesto sa najlepšie spracováva z plne vychladnutých zemiakov (už som robila aj z teplých zemiakov a knedle boli tiež výborné, z vychaldnených sa nám však páčili ešte viac).

Zemiaky prelisujeme alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme ostatné ingrediencie a vypracujeme jednotné cesto.

Z cesta vytvoríme knedle ľubovoľného tvaru (alebo šúľky), ktoré dáme variť do vriacej vody a vyberáme keď vyplávajú – prípadne, ak sú väčšie, necháme ešte chvíľku povariť. Knedle môžeme plniť, alebo nechať len ako prílohu. Dajú sa robiť aj na sladko.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)