Najlepší recept na zákusky z odpaľovaného cesta bez masla.
Možno tomu nebudete veriť, ale tieto zákusky pripravíte len z oleja a vody.
Dokonale držia svoj tvar, hodia sa s ľubovoľnou náplňou podľa vašej chuti.
Vďaka tomuto vylepšeniu ich hravo zvládne aj úplný začiatočník.
Vynikajúci recept na lahodné odpaľované cesto z portálu sovkusom.
Potrebujeme:
200 ml vody
štipku soli
160 g pšeničnej múky
100 ml slnečnicového oleja
1 ČL cukru
5 vajec
Postup:
Do malého hrnca nalejeme vodu a olej.
Pridáme soľ a cukor.
Premiešame.
Hrniec položíme na sporák a obsah privedieme do varu.
Do vriacej zmesi nasypeme múku.
Za stáleho miešania vareškou varíme cca 1,5 -2 minúty.
Odstránime všetky hrudky.
Zložíme z plameňa.
Do vychladnutého cesta pridávame vajcia jedno po druhom.
Vajcia zakaždým zapracujeme.
Dôkladne premiešame.
Cesto by malo byť homogénne, hladké, mazľavé a mierne riedke.
Zmes vložíme do cukrárskeho vrecka s hviezdicovou špičkou.
Cesto z vrecka vytlačíme na plech vystlaný papierom na pečenie zo vzdialenosti asi 3 cm, aby sa zákusky pri pečení nezlepili.
Plech vložíme do rúry predhriatej na 200°C.
Pečieme 15 minút.
Počas pečenia neotvárajte dvierka rúry!
Vyberieme plech z rúry.
Zákusky necháme vychladnúť a naplníme krémom alebo polevou podľa chuti.
Nadýchanú lahôdku môžeme servírovať.
Dobrú chuť!