plny-hrniec_transparent_negativ.png

Finta, ako pripraviť odpaľované cesto bez masla: Fantasticky drží tvar a chutí vynikajúco!

Najlepší recept na zákusky z odpaľovaného cesta bez masla.

Možno tomu nebudete veriť, ale tieto zákusky pripravíte len z oleja a vody.

Dokonale držia svoj tvar, hodia sa s ľubovoľnou náplňou podľa vašej chuti.

 

 

Vďaka tomuto vylepšeniu ich hravo zvládne aj úplný začiatočník.

Vynikajúci recept na lahodné odpaľované cesto z portálu sovkusom.

Potrebujeme:

200 ml vody

štipku soli

160 g pšeničnej múky

100 ml slnečnicového oleja

1 ČL cukru

5 vajec

Postup:

Do malého hrnca nalejeme vodu a olej.

Pridáme soľ a cukor.

Premiešame.

 

 

Hrniec položíme na sporák a obsah privedieme do varu.

Do vriacej zmesi nasypeme múku.

Za stáleho miešania vareškou varíme cca 1,5 -2 minúty.

Odstránime všetky hrudky.

 

 

Zložíme z plameňa.

Do vychladnutého cesta pridávame vajcia jedno po druhom.

Vajcia zakaždým zapracujeme.

Dôkladne premiešame.

 

 

Cesto by malo byť homogénne, hladké, mazľavé a mierne riedke.

Zmes vložíme do cukrárskeho vrecka s hviezdicovou špičkou.

 

 

Cesto z vrecka vytlačíme na plech vystlaný papierom na pečenie zo vzdialenosti asi 3 cm, aby sa zákusky pri pečení nezlepili.

Plech vložíme do rúry predhriatej na 200°C.

Pečieme 15 minút.

 

 

Počas pečenia neotvárajte dvierka rúry!

Vyberieme plech z rúry.

Zákusky necháme vychladnúť a naplníme krémom alebo polevou podľa chuti.

 

 

Nadýchanú lahôdku môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes