plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jemné turecké pečivo: Budete ohromení tou chuťou!

Neodolateľné a chuťovo nezameniteľné raňajky alebo večera v podaní jemnučkého tureckého pečiva.

Ak ho raz ochutnáte, po bežnom pečive už nesiahnete.

 

 

Neskutočne jednoduchý recept na nadýchané pečivo z youtube kanála Gözde Yemek Tarifleri.

Potrebujeme:

1 pohár teplej vody (200 ml)

1 pohár teplého mlieka (200 ml)

2 PL kryštálového cukru (40 g)

1 balenie sušeného droždia (10 g)

1/2 pohára rastlinného oleja (100 ml)

5,5 šálky hladkej múky (660 g)

1 ČL soli (8 g)

1 ČL masla (10 g)

1 žĺtok

10 ml mlieka

mak

Postup:

Do veľkej misky pridáme teplú vodu.

Nalejeme teplé mlieko a pridáme cukor.

 

 

Nasypeme sušené droždie a metličkou vymiešame.

Potom pridáme olej a múku.

 

 

Do zmesi pridáme soľ a špachtľou dôkladne premiešame.

Potom rukou vypracujeme vláčne nelepivé cesto.

 

 

Cesto prekryjeme a necháme 30 minút kysnúť.

Potom ho posypeme múkou a rukou vytlačíme vzduch.

 

 

Cesto preložíme na pomúčený stôl, rukami roztiahneme a rozdelíme na 12 rovnakých častí.

Z cesta ušúľame guľky a poukladáme ich na naolejovaný podnos.

 

 

Cesto potrieme olejom, prikryjeme a necháme 10 minút odpočívať.

Po uplynutí doby cesto preložíme na stôl, prstami roztiahneme a nanesieme zmäknuté maslo.

 

 

Potom cesto roztiahneme do veľkosti menšieho taniera, protiľahlé strany prehneme do stredu a zrolujeme (viď video).

Rolky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme vajíčkom zmiešaným s mliekom.

 

 

Na každom rožku spravíme žiletkou 3 jemné zárezy.

Nakoniec vrch posypeme makom.

 

 

Rožky pečieme v predhriatej rúre 20 minút pri teplote 180°C.

Necháme ich vychladnúť a môžeme servírovať.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes