Jemné špirálky z kyslej smotany, bez kysnutia:  Dajte na stôl tieto slané chrumkáče a na pochúťky z obchodu sa v momente zabudne!

Skvelé slané chrumkáče pre návštevy, alebo len-tak k telke, či poháru vínka. Navyše, sú pripravené za pár minút, z cesta bez kysnutia!

Skvelé slané chrumkáče pre návštevy, alebo len-tak k telke, či poháru vínka. Navyše, bez kysnutia!

Potrebujeme:

300 g hladkej múky (100 g múky môžete dať špaldovej celozrnnej a 200 hladkej)

200 g masla

200 ml kyslej smotany

1 bal. prášku do pečiva

2 lyžičky soli

...

Náplň:

100 g masla

100 g strúhaného syra

Soľ

Postup:

Všetky prísady na cesto jednoducho zmiešame v miske a vypracujeme jednotné hladké cesto.

S cestom pracujeme hneď, preložíme ho na pomúčenú dosku a rozvaľkáme na tenký plát. V miske si zmiešame náplň – zmäknuté maslo a najemno nastrúhaný syr – túto zmes natrieme na cesto a zrolujeme.

Rolku jednoducho nakrájame ostrým nožom na jednotlivé kolieska s hrúbkou 7 mm-1 cm. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a ešte zľahka posypeme syrom. Netreba natierať, ale ak chcete aby boli lesklejšie, potrite vajíčkom.

Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 15 minút.

Prajeme vám dobrú chuť!:-)