Zemiaky zabaľte do mletého mäsa a dajte do misy: Najchutnejšie jemné rolky, ku ktorým už netreba žiadnu prílohu!

8663

Len mleté mäso, zemiaky a pár ingrediencií, vďaka ktorým vyčarujete fantastický obed. Vyskúšajte výborný recept z youtube, budete sa zalizovať!

Potrebujeme:

500 g mletého mäsa

cca 500 g uvarených zemiakov (4 väčšie alebo 8 menších kusov)

100 g syra

2 PL strúhanky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

kôpor

2 cibule

1 vajce

2 – 3 PL sušeného koriandra

1 šálka paradajkového pretlaku

soľ a korenie podľa chuti

Foto: youtube/Другая Кухня

Postup:

Cibuľu si nakrájame na drobno a zmiešame so strúhankou tak, aby nasiakla cibuľovú šťavu. Potom pridáme mleté mäso, vajíčko, kôpor, soľ, koriander a čierne korenie.

Foto: youtube/Другая Кухня

Všetko vymiešame. Potom si z mletého mäsa vytvoríme malé placky a do nich zabalíme zemiaky. Zvyšné zemiaky naukladáme medzi mäsové  zemiaky.

Foto: youtube/Другая Кухня

Všetko polejeme paradajkovým pretlakom a dáme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri 180 – 200 stupňoch asi 40 minút.

Potom vytiahneme pekáč a na každý kúsok naukladáme plátky syra.

Foto: youtube/Другая Кухня

Dajte ešte na chvíľku zapiecť a jedlo je pripravené.

Foto: youtube/Другая Кухня

Prajeme dobrú chuť!:-)

 

Videonávod

 

Témy:


Pridajte svoj komentár