Našla som výborný RECEPT na jemné placky s cesnakom a kyslou smotanou: Ideálne na rýchly obed aj večeru, minútka na panvici a sú hotové!

Tieto placky sú mäkké, lahodné a s vynikajúcou chuťou.

 

Pridaná cuketa spôsobí, že placky ostávajú dlho šťavnaté a jemné.

Recept sme pre vás našli na youtube.

Potrebujeme:

– cuketa, 500 g (3 cukety);

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

– vajcia, 2 ks;

– syr strúhaný , 120 g;

– zelená cibuľa a bylinky

– soľ, korenie, korenie;

– cesnak, 2 strúčiky;

– tučná kyslá smotana, 3 lyžice;

– múka hladká, 4 lyžice

Postup:

Tri cukety umyte, nastrúhajte na hrubom strúhadle a trochu osoľte.

Premiešajte a nechajte pôsobiť 20 minút.

 

 

Cuketu vytlačte zo šťavy.

Zmiešajte ju s vajíčkami.

Zamiešajte aj so strúhaným syrom, korením, nasekanými bylinkami a cesnakom.

Nakoniec pridáme aj múku.

 

 

Pridajte kyslú smotanu alebo prírodný jogurt a premiešajte.

Z tohto množstva cesta sa získajú 4 veľké placky.

 

 

Placky pečte na miernom ohni a na panvici vymastenej rastlinným olejom.

Pečte pod pokrievkou.

 

 

Podávme teplé alebo studené, potreté maslom, alebo cesnakovým olejom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod: