plny-hrniec_transparent_negativ.png

Keď budete nakladať zeleninu, pridajte do pohárov aj zopár vajec: Netreba zavárať a je to pochúťka ako hrom!

Jemne pikantné nakladané vajcia so zeleninkou. Stačí len otvoriť pohár a máte postarané o skvelú večeru!

Poznáte nakladané vajcia zo zeleninou? Ide o výborný tip, ako ozvláštniť zaváranie zeleniny o ďalšiu skvelú chuť – jemne pikantné vajcia. Je to dobrota a prezradíme vám recept, ktorý dokonca pripravíte bez zavárania.

Potrebujeme:

10 vajec uvarených natvrdo a olúpaných

6 strúčikov cesnaku

6 ks cherry rajčín

1 papriku nakrájanú

1 cibuľu nakrájanú

Ak máte rad pálivé tak aj jednu feferónku

Nálev:

200 ml octu

1 l vody

7 guličiek čierneho korenia

7 guličiek nového korenia

2-3 bobkové listy

1 lyžicu soli

2 lyžice cukru

1 lyžicu horčičného semienka

Postup:

Je to veľmi jednoduché v hrnci zmiešame všetky prísady na nálev a necháme prevariť.

Do pohárov ukladáme vajcia a prekladáme ostatnou zeleninou. Do pohárov potom nalejeme horúci nálev a keď vyhladne, dobre uzavrieme víčkom. Ak nechcete, nemusíte voliť rôzne druhy zeleniny, stačí aj len cibuľa a cesnak.

Vychladnuté poháre vložíme do chladničky a necháme odležať 3 dni, potom si môžeme pochutnávať. Je to skutočne dobrota.

Najlepšie recepty na dnes