Jemne pikantné kuracie stehienka so zeleninou, pečené v pivnej marináde!

Ako vytvoriť z obyčajných kuracích stehienok nebesky chutný pokrm? Je to jednoduché, pripravte ich podľa tohoto receptu, je to delikatesa!

Ako vytvoriť z obyčajných kuracích stehienok nebesky chutný pokrm? Vyskúšajte tento recept, je to delikatesa!

Potrebujeme:

8 ks horných kuracích stehienok

16 plátkov slaninky

4 ks farebnej papriky

2 mrkvy

2 veľké cibule

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

4 strúčiky cesnaku

2 bobkové listy

50-60 ml piva

Olivový olej

1 lyžicu balcamica

Soľ, čierne korenie, rozmarín a špetku chilli

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme a ochutíme soľou a koreninami. Každý kúsok potom obalíme do dvoch plátkov slaninky.

Zeleninu očistíme a nakrájame na prúžky.

Plech vymastíme maslom a uložíme naň obalené stehienka a nakrájanú zeleninu.

Pivo zmiešame v miske s olejom, balsamicom a pretlačeným cesnakom. Marinádu nalejeme na mäso a zeleninu. Na plechu ešte môžeme ochutiť a okoreniť. Pečieme pri teplote 180 stupňov, 40-50 stupňov. Počas pečenia je dobré mäso otáčať a prelievať marinádou. Podľa potreby môžeme podliať vodou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: ketkes

text: redakcia