plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jemne pikantné fašírky v slaninke, pečené so zemiakmi!

Fašírky nemusia byť vždy len vyprážané. Vyskúšajte ich skvele ochutené, v slaninke a pečené na jednom plechu s prílohou.

Fašírky nemusia byť vždy len vyprážané. Vyskúšajte ich skvele ochutené, jemné pikantné a doplnené o chutný slaninový kabátik. Stačí, ak k nim pridáte pár zemiakov a máte postarané s luxusnú večeru pre celú rodinu.

Potrebujeme:

1 kg mletého bravčového mäsa

1 veľkú cibuľu

2 strúčiky cesnaku

3-4 krajce chleba namočeného a vyžmýkaného

1 vajce

Soľ, čierne korenie, štipku chilli, tymián

300 g salninky nakrájanej na plátky

1 kg zemiakov

Postup:

Mleté mäso zmiešame s vajíčkom, soľou, koreninami, najemno nakrájanou cibuľkou, chlebom a pretlačeným cesnakom.

Z hmoty formujeme fašírky ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Každú fašírku zabalíme do plátkov slaninky.

Na plech uložíme aj zemiaky nakrájané na polovice – prípadne aj na menšie kúsky.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30-40 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: receptneked

Najlepšie recepty na dnes