Jemne pikantné bravčové mäsko na srbský spôsob: Fantastické papanie komplet na jednom plechu!

Výborný recept, ktorý nám pripravovala švagriná zo Srbska. Jednoduché jedlo, hotové behom chvíľky a chutí to výborne.  U nás je veľmi populárne.

Výborný recept, ktorý nám pripravovala švagriná zo Srbska. Jednoduché jedlo, hotové behom chvíľky a chutí to výborne.  U nás je veľmi populárne.

Potrebujeme:

1 kg bravčového mäsa nakrájaného na plátky

1,5 – 2 kg zemiakov nakrájaných na kocky

Marináda:

2 lyžice oleja

1 lyžicu horčice

...

2 lyžice pálivého kečupu (alebo sladkého, ak nemáte radi pálivé)

1 lyžičku worcesterskej omáčky

1 lyžičku štipľavej mletej červenej papriky

1 lyžičku drvenej rasce

1 lyžičku sušenej majoránky

1/2 lyžičky mletého čierneho korenia

2 lyžičky soli

1 lyžičku sušeného majoránu

Postup:

Mäso zmiešame s ostatnými prísadami na marinádu a dáme aspoň na 2 hodiny do chaldnu marinovať. Zemiaky nakrájame, preložíme na vymastený pekáč a na vrch uložíme marinované mäsko aj s marinádou. Zakryjeme alobalom a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 40 minút. Potom alobal zložíme a mäsko necháme dôjsť tak, aby sa pekne zapieklo na povrchu. Teplotu môžeme na dopekanie znížiť na 180 stupňov.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Lucka F.