Ostré bravčové rezančeky v omáčke s fantastickou chuťou: Keď neviem, čo na rýchly obed, vždy siahnem po tomto recepte – každý sa zalizuje!

Výborné jedlo, ktoré máte za chvíľu pripravené a zjedené je ešte rýchlejšie.

Výborné jedlo, ktoré máte za chvíľu pripravené a zjedené je ešte rýchlejšie.

Potrebujeme:

400 g bravčového stehna

1 lyžica bravčovej masti

1 cibuľa

3 strúčiky cesnaku

Voliteľné – hrsť mrazených húb môžu byť aj šampiňóny

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 lyžice červenej sterilizovaná kapia bez nálevu

1 čili paprička

10 cm zelené časti póru

1 biela paprika

soľ a korenie

1 lyžička sójovej omáčky

1 lyžica nastrúhaného parmezánu

Postup:

Stehno nakrájame na rezance (môžete aj na kocky, ako vám vyhovuje). Cesnak vymiešame so soľou a pridáme do rezancov. Necháme marinovať asi hodinu.

Na panvici rozpustíme masť. Keď je poriadne rozpálená, pridáme rezance s cesnakom.

Premiešame a priklopíme pokrievkou. Necháme opekať na plný výkon asi 5 minút.

Potom pridáme cibuľu nakrájanú na polkolieska a huby.

Opäť priklopíme pokrievkou a zatiaľ stále bez podliatie dusíme asi 10 minút.

Asi po 15 minútach pridáme červenú kapiu,  pór, čili papričku a pokvapkáme sójovkou. Ochutnáme, či je potrebné ešte osoliť.

Ak máme dobrú panvicu, nie je takmer potrené podlievať. Ak nie, sem tam pridáme málinko vody.

Keď je mäso mäkké, pridáme ešte lyžicu nastrúhaného parmezánu a už len prehrejeme. Podávame s ryžou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Julka V.