plny-hrniec_transparent_negativ.png

VIANOČNÉ jemné oválky: Toto pečivo tromfne aj linecké – nesmierne jemné, vláčne a tá chuť vás dostane!

Vynikajúci vianočný dezert z krehkého cesta, ktorý na sviatky nemôže chýbať.

Tieto oválky sú nielen veľmi chutné, ale aj jednoduché na prípravu.

Môžete ich lepiť krémom, marmeládou, lekvárom, aelbo karamelom.

Potrebujeme:

200 g kukuričný škrob

1 bal. vanilkový puding

200 g hladká múka

200 g Hera

150 g práškový cukor

1 bal. prášok do pečiva

1 ks žĺtok

3 lyžice kyslá smotana

1 ks citrón

na lepenie:

marmeláda

karamelové salko

maslový krém

alebo kombinácia karamelového salka a maslového krému

Na polevu:

čokoláda

trochu tuku

Postup:

 

Zo všetkých surovín vypracujeme guličku cesta (z citrónu použijeme iba trochu kôry).

Cesto zabalíme do potravinárskej fólie.

Odložíme do chladničky na 1 deň.

 

Potom cesto rozvaľkáme a vykrojíme oválky.

Tie ukladáme na papierom vyložený plech a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov.

Trvá to asi 6 minút – sledujeme.

Nepečte príliš dlho, aby ste oválky veľmi nevysušili.

Zlepujeme ich marmeládou, salkom, tvarohovým alebo maslovým krémom.

Veľmi chutná je maslového krému a karamelového salka.

Maslový krém:

 

Maslo vymiešame dopenista, musí mať tiež izbovú teplotu, aby sa nám plnka nezrazila.

Po častiach pridávame salko a puding.

Oválky plníme vrecúškom a zlepíme druhou oválkou.

Zlepené oválky potierame alebo namáčame do čokolády.

Dozdobíme podľa nášho vkusu.

Poleva: 

Na čokoláddovú polevu si jednoducho rozpustíme čokoládu s trochou tuku.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes