Chutnejšie ako špízy pri slávnostných jedlách: Jemné mäso z rúry!

Ponúkame vám výborný nápad ako pripraviť lahodné zapekané bravčové mäso.

So zapekanými zemiakmi so slaninou, ako prílohou, výnimočnú chuť ešte znásobíte.

 

 

Fantastický recept z youtube kanála Cookrate – Meat Recipes na výnimočné zapekané bravčové mäso so slaninou a zemiakmi.

...

Potrebujeme:

1 kg bravčového mäsa

12 g soli

5 g mletého čierneho korenia

5 g provensálskych byliniek

Na omáčku:

100 ml rastlinného oleja

5 g sladkej mletej papriky

5 g sušeného cesnaku

Na náplň:

120 g slaniny

150 g cibule

300 g kapusty

5 g soli

5 g mletého čierneho korenia

10 ml rastlinného oleja

Na zemiaky:

500 g zemiakov

120 g slaniny

5 g soli

5 g mletého čierneho korenia

10 ml rastlinného oleja

5 g sladkej mletej papriky

120 g cibule

Postup:

 

 

Mäso približne do polovice hrúbky narežeme na hrubšie plátky.

Potom ho posolíme, posypeme korením, bylinkami a rukami votrieme.

 

 

Do zárezov v mäse vložíme na plátky nakrájanú cibuľu a slaninu.

Mäso preložíme do plechu na pečenie.

 

 

Do malej misky s olejom pridáme mletú papriku a cesnak.

Zmes lyžicou premiešame.

Potrieme ňou mäso.

 

 

Do plechu po krajoch vložíme nastrúhanú kapustu.

Pridáme soľ, korenie a olej.

Mäso vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 35 minút pri teplote 180°C.

 

 

Do misky pridáme na hrubé plátky nakrájané zemiaky, korenie, soľ, mletú papriku, olej.

Krúživými pohybmi premiešame.

Zemiaky vložíme do sklenenej formy na pečenie.

 

 

Na zemiak položíme plátok slaniny, cibule, zemiak a špajľou spojíme.

Zemiaky vložíme do rúry.

Pečieme 20 minút pri teplote 180°C.

 

 

Do chrumkava upečené jemné mäsko servírujeme s opečenými zemiakmi a kapustou.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn