plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nikdy som nejedol mäso tak chutné, jemné a šťavnaté MÄSO V CELKU: + trik s ktorým sa bravčové nikdy nevysuší!

Fantasticky chutné mäso, ktoré sa pečie vcelku. Vyskúšajte zajtra na obed tento fantastický recept.

 

 

Našli sme ho youtube.

Potrebujeme:

1-1,2 kg mäsa

2-3 zemiaky

2 polievkové lyžice rastlinného oleja

1/2 čajovej lyžičky soli

štipku červenej papriky

Cibuľa

3 polievkové lyžice rastlinného oleja

1/2 čajovej lyžičky soli

štipka čierneho korenia

štipka červenej papriky

1/2 čajovej lyžičky talianskych byliniek

Na šalát:

4 chladené krabie tyčinky

1/2 papriky

Cibuľa

1/2 čínskej kapusty

30 g konzervovaného hrášku

3 lyžice kyslej smotany

1/2 čajovej lyžičky francúzskej horčice

štipka soli

štipka čierneho korenia.

Postup:

Mäso vcelku si narežeme na pásiky – neprerežeme celkom.

 

 

Zemiaky nakrájame na plátky.

 

 

Zemiaky ochutíme soľou a korením.

 

 

V miske zmiešame olej, soľ, papriku.

 

 

Cibuľu si nakrájame na plátky.

 

 

Zapekaciu misu vymastíme olejom a uložíme naň cibuľu.

 

 

 

 

Na cibuľu mäso a do jeho zárezov vložíme zemiaky.

 

 

Zmes oleja a korenín nanesieme na zemiaky s mäsom.

 

 

Teraz trik, vďaka ktorému mäso ostane šťavnaté – pekáč najskôr prikryjeme papierom na pečenie, ktorý sme si namočili.

Až potom zabalíme do alobalu, mäsko ostane krásne šťavnaté.

 

 

 

 

Pečieme 40 minút pri 180 ° C.

Odstránime alobal a pečte ďalších 15 minút pri 180 ° C.

 

 

Hotovo! Mäsko je upečené!

 

 

Na šalát nakrájame a zmiešame všetky prísady.

 

 

Nakoniec ochutíme zálievkou z horčice, kyslej smotany, soli a korenia

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!:-)

Video návod:

 

 

Najlepšie recepty na dnes