Fantasticky chutné mäso, ktoré sa pečie vcelku. Vyskúšajte zajtra na obed tento fantastický recept.
Našli sme ho youtube.
Potrebujeme:
1-1,2 kg mäsa
2-3 zemiaky
2 polievkové lyžice rastlinného oleja
1/2 čajovej lyžičky soli
štipku červenej papriky
Cibuľa
3 polievkové lyžice rastlinného oleja
1/2 čajovej lyžičky soli
štipka čierneho korenia
štipka červenej papriky
1/2 čajovej lyžičky talianskych byliniek
Na šalát:
4 chladené krabie tyčinky
1/2 papriky
Cibuľa
1/2 čínskej kapusty
30 g konzervovaného hrášku
3 lyžice kyslej smotany
1/2 čajovej lyžičky francúzskej horčice
štipka soli
štipka čierneho korenia.
Postup:
Mäso vcelku si narežeme na pásiky – neprerežeme celkom.
Zemiaky nakrájame na plátky.
Zemiaky ochutíme soľou a korením.
V miske zmiešame olej, soľ, papriku.
Cibuľu si nakrájame na plátky.
Zapekaciu misu vymastíme olejom a uložíme naň cibuľu.
Na cibuľu mäso a do jeho zárezov vložíme zemiaky.
Zmes oleja a korenín nanesieme na zemiaky s mäsom.
Teraz trik, vďaka ktorému mäso ostane šťavnaté – pekáč najskôr prikryjeme papierom na pečenie, ktorý sme si namočili.
Až potom zabalíme do alobalu, mäsko ostane krásne šťavnaté.
Pečieme 40 minút pri 180 ° C.
Odstránime alobal a pečte ďalších 15 minút pri 180 ° C.
Hotovo! Mäsko je upečené!
Na šalát nakrájame a zmiešame všetky prísady.
Nakoniec ochutíme zálievkou z horčice, kyslej smotany, soli a korenia
Prajeme vám dobrú chuť!:-)
Video návod: