plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jemné langoše z ovsených vločiek: Lepšie ako tradičné, inak ich už nebude chcieť pripravovať!

Pripravte si domáce langoše podľa receptu, ktorý mám od mojej starej mamy.

Lahodné langoše nám pripravovala takmer každú návštevu a najedli sme sa ich do prasknutia.

 

 

Vynikajúci recept na netradičné langoše z youtube.

Potrebujeme:

100 g ovsených vločiek

200 ml vriacej vody

1 ČL soli

2 PL cukru

2 ČL sušeného droždia

30 ml rastlinného oleja

400 g hladkej múky

Postup:

Do väčšej misy pridáme ovsené vločky, zalejeme ich horúcou vodou, dobre zamiešame.

Prekryjeme pokrievkou a necháme odstáť 40 minút.

Obsah rozšľaháme ručným mixérom na riedku zmes.

 

 

Potom pridáme soľ, cukor, droždie a metličkou všetko spolu zamiešame.

Nalejeme olej, premiešame.

Pridávame múku, miešame a miesime rukami, kým nevznikne hladké cesto.

 

 

Cesto prekryjeme pokrievkou a necháme 30 minút kysnúť.

Cesto rozdelíme na 8 častí, ušúľame do guliek.

Poukladáme na podnos a prekryjeme utierkou.

 

 

Cesto valčekom rozvaľkáme do tvaru taniera a vysmažíme v panvici na oleji do hneda z oboch strán.

Vysmažené langoše naukladáme na tanier a môžeme servírovať.

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes