plny-hrniec_transparent_negativ.png

NAJJEMNEJŠIE kuracie stehná: Marinujte ich v tejto zmesi a mäsko sa vám doslova roztopí v ústach!

Extrémne jemné kuracie stehienka.

Kuracie mäso sa už na našich stoloch objavilo v mnohých verziách.

 

 

No žiadne nebolo také šťavnaté a dokonale sa rozplývalo v ústach.

Určite vyskúšajte náš recept na fantastickú marinádu.

Úžasný recept na najlahodnejšie pečené kuracie stehná z portálu newsy.gotujmy.

Hydinové mäso je pomerne jemné a ľahko sa pripravuje.

Navyše je to jedno z najzdravších druhov mäsa, na ktoré môžete natrafiť v obchode.

 

 

Je bohaté na mnohé nutričné hodnoty, ktoré sú také kľúčové pre racionálnu a zdravú výživu.

Prečo si teda odopierať pečené kuracie stehná na večeru?

Kuracie stehná sú relatívne lacným produktom a pomerne ľahko sa pripravujú.

 

 

Marináda zohráva kľúčovú úlohu, pretože vďaka nej bude mäso aromatické a zároveň jemné.

Cmar je do tejto zmesi ako stvorený!

Kuracie stehná v ňom marinované tak budú dokonale šťavnaté a rozplynú sa v ústach.

 

 

Na marinované kuracie stehná potrebujeme:

6 kuracích stehien

2 šálky cmaru

2 PL rastlinného oleja

pár strúčikov cesnaku

mleté biele korenie

mletú pikantnú papriku

 

 

sladkú papriku

soľ

rastlinný olej

Postup:

Mäso dôkladne umyjeme a osušíme. Cmar prelejeme do väčšej misky.

Pridáme korenie a prelisovaný cesnak.

Všetko spolu zmiešame.

Kuracie stehná dôkladne potrieme pripravenou marinádou.

Stehná môžeme vložiť aj do uzatvárateľného plastového vrecka s marinádou a poriadne pretrepať, aby sa omáčka dostala na všetky miesta.

 

 

Pripravené mäso vložíme na niekoľko hodín do chladničky, najlepšie cez noc.

Po uplynutí doby vyberieme stehná z chladničky a necháme ich 30 minút, aby dosiahli izbovú teplotu.

Medzitým si predhrejeme rúru na 180°C.

 

 

Potom kuracie stehná zmiešame s trochou oleja a vložíme do zapekacej formy.

Formu vložíme do rúry.

Pečieme asi 45-60 minút.

 

 

Počas pečenie stehná niekoľkokrát polejeme marinádou.

Takto pripravené stehná skvele chutia s pečenými zemiakmi alebo zemiakovým pyré a uhorkovým šalátom.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes