plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jemné kuracie kúsky so smotanou, syrom a zemiakmi

Skvelá večera z jednej misky. Vyskúšajte lahodné kuracie mäsko s cibuľkou a ďalšími skvelými prísadami.

Skvelá večera z jednej misky. Vyskúšajte lahodné kuracie mäsko s cibuľkou a ďalšími skvelými prísadami.

Postup:

500 g kuracích pŕs nakrájaných na kúsky

200 ml mlieka

6 ks menších zemiakov

1 cibuľu

2 stredne veľké paradajky

3 strúčiky cesnaku

150 g strúhaného syru

2 vajciami

3 lyžice kyslej smotany

100 ml mlieka

Olej

Postup:

Kuracie mäso nakrájame na kúsky, zalejeme mliekom a necháme 1 hodinu odpočívať v chladničke. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska. Rovnako nakrájame aj cibuľu a paradajky.

Z alobalu si vytvarujeme 5 misiek. Misky vymažeme olejom a začneme vrstviť (kuracie mäso vyberieme z mlieka).

V samostatnej miske zmiešame vajcia so smotanou, mliekom a dochutíme soľou a korením.

Na dno uložíme plátky zemiakov, na ne plátky cibule a kuracie mäso. Pokračujeme vrstvou paradajok, najemno nasekaným cesnakom, zalejeme vajíčkovo-smotanovou zmesou a nakoniec posypeme strúhaným syrom. Každú vrstvu osolíme a okoreníme podľa chuti (môžeme použiť napríklad aj korenie na pečené kurča, alebo sušené bylinky). Nádobky potom prikryjeme alobalom a preložíme na plech.

496fd8b804b4e0389d18f3abd5967fb3_view_l

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 20-30. Potom misky odkryjeme a pečieme ešte 10 minút.

Môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes