plny-hrniec_transparent_negativ.png

Len 7 prísad a máte za pár minút hotový úžasný vrstvený koláčik: Cesto jemné ako pavučinka!

Výborný koláčik ku káve, kefírové cesto, maslová posýpka a fantastická chuť!

Potrebujeme:

240 g hladkej múky
125 g masla
125 g kefíru
5 g prášku do pečiva

Na posýpku:

80 g polohrubej múky
100 g cukru
70 g masla

Postup:

Najskôr si pripravte cesto: v hlbokej miske si zmiešajte múku s práškom do pečiva a obe ingrediencie preosejte cez sitko.Vychladené maslo si nastrúhajte na strúhadle a zmiešajte ho s múkou. Prilejte kefír a dôkladne cesto vymieste.

Takto pripravené cesto zabaľte do potravinovej fólie a vložte do chladničky na 1 hodinu.

Teraz je čas pripraviť si sladkú posýpku. Do hlbokej nádoby si preosejte múku a prepojte ju s cukrom.Pridajte nastrúhané maslo a vytvorte posýpku. Misku prikryte a vložte do chladničky.

Po uplynutí 1 hodiny vyberte cesto z chladničky a rozdeľte ho na rovnaký počet kusov (od toho bude závisieť, koľko vrstiev bude mať výsledný koláč). Posýpku si tiež rozdeľte na rovnaké časti.

Vyvaľkajte si jednu časť cesta a navrch nasypte pripravenú posýpku.Pokračujte pridaním ďalšieho plátu rozvaľkaného cesta.

слойка на кефире

Takto pokračujte až do konca – posledná vrstva by mala končiť cestom. Následne koláč nakrájajte na rovnaké trojuholníky.

слойка на кефире

Kúsky vrstveného cesta poskladajte na plech vyložený papierom na pečenie, vložte do rúry vyhriatej na 200 stupňov a nechajte piecť po dobu 20 minút.

Upečený koláč už len stačí posypať práškovým cukrom a je to.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes