Výborný koláčik ku káve, kefírové cesto, maslová posýpka a fantastická chuť!
Potrebujeme:
240 g hladkej múky
125 g masla
125 g kefíru
5 g prášku do pečiva
Na posýpku:
80 g polohrubej múky
100 g cukru
70 g masla
Postup:
Najskôr si pripravte cesto: v hlbokej miske si zmiešajte múku s práškom do pečiva a obe ingrediencie preosejte cez sitko.Vychladené maslo si nastrúhajte na strúhadle a zmiešajte ho s múkou. Prilejte kefír a dôkladne cesto vymieste.
Takto pripravené cesto zabaľte do potravinovej fólie a vložte do chladničky na 1 hodinu.
Teraz je čas pripraviť si sladkú posýpku. Do hlbokej nádoby si preosejte múku a prepojte ju s cukrom.Pridajte nastrúhané maslo a vytvorte posýpku. Misku prikryte a vložte do chladničky.
Po uplynutí 1 hodiny vyberte cesto z chladničky a rozdeľte ho na rovnaký počet kusov (od toho bude závisieť, koľko vrstiev bude mať výsledný koláč). Posýpku si tiež rozdeľte na rovnaké časti.
Vyvaľkajte si jednu časť cesta a navrch nasypte pripravenú posýpku.Pokračujte pridaním ďalšieho plátu rozvaľkaného cesta.
Takto pokračujte až do konca – posledná vrstva by mala končiť cestom. Následne koláč nakrájajte na rovnaké trojuholníky.
Kúsky vrstveného cesta poskladajte na plech vyložený papierom na pečenie, vložte do rúry vyhriatej na 200 stupňov a nechajte piecť po dobu 20 minút.
Upečený koláč už len stačí posypať práškovým cukrom a je to.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)