Tieto hovädzie steaky sú jemné ako maslo: Rozplývajú sa na jazyku a na krájanie vám úplne postačí aj vidlička!

Pri tomto skvelom recepte z youtube si môžete byť istí, že hovädzie mäsko bude dokonale jemné a bude sa doslova rozpadávať na jazyku. 

Takto môžete samozrejme pripraviť aj tuhé bravčové mäso.

Nakrájate ho aj vidličkou a tá omáčka, to je fantázia!

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

hovädzie steaky

1 cibuľu

1 papriku

1 – 2 paradajky

1 mrkvu

soľ

čierne korenie

rozmarín

rastlinný olej

200 ml + 200 ml + 400 ml vody

1 PL hladkej múky

Postup:

 

Hovädzie steaky si nakrájame na menšie kúsky, rozložíme na pracovnú dosku.

Naklepeme tĺčikom na mäso. 

Zvrchu jemne poprepichujeme nožom – tento krok je pri príprave mäsa obzvlášť dôležitý, pretože práve vďaka tomuto postupu sa mäso perfektne prepečie, zmäkne a zároveň nestratí šťavu.

Pri hovädzom mäse používajú tento trik aj top šéfkuchári.

Z oboch strán osolíme, okoreníme a uložíme na tanier. 

Mäsko teraz z oboch strán polejeme olejom, posypeme rozmarínom.

Necháme marinovať v chladničke aspoň hodinu (najlepšie však cez noc).

 

 

Cibuľu si ošúpeme, nakrájame nadrobno.

Restujeme asi 2 minúty na oleji. 

 

 

Potom pridáme mäso a spolu osmažíme asi 5 – 10 minút. 

Posypeme mletou červenou paprikou.

Pridáme nasekaný cesnak.

Po 10 minútach pridáme ďalšiu nakrájanú zeleninu – papriku, mrkvu a paradajky.

 

 

Prikryjeme pokrievkou a podusíme 15 minút. 

Potom podlejeme 200 ml vody a dusíme ďalších 15 minút. 

Znovu podlejeme 200 ml vody a opäť dusíme 15 minút pod pokrievkou. 

Následne mäso vyberieme na tanier a omáčku rozmixujeme ručným mixérom. 

Mäso vrátime do omáčky, zalejeme 400 ml vody a podusíme, tentokrát 20 minút. 

V miske si zmiešame hladkú múku s vodou a zahustíme omáčku. 

 

 

Dosolíme a dokoreníme podľa chuti, premiešame.

Pod pokrievkou dusíme posledných 10 minút. 

Hotovo.

 

 

Môžeme servírovať s obľúbenou prílohou, napríklad s ryžou alebo zemiakovou kašou.

Dobrú chuť!

 

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay