Pri tomto skvelom recepte z youtube si môžete byť istí, že hovädzie mäsko bude dokonale jemné a bude sa doslova rozpadávať na jazyku.
Takto môžete samozrejme pripraviť aj tuhé bravčové mäso.
Nakrájate ho aj vidličkou a tá omáčka, to je fantázia!
Potrebujeme:
hovädzie steaky
1 cibuľu
1 papriku
1 – 2 paradajky
1 mrkvu
soľ
čierne korenie
rozmarín
rastlinný olej
200 ml + 200 ml + 400 ml vody
1 PL hladkej múky
Postup:
Hovädzie steaky si nakrájame na menšie kúsky, rozložíme na pracovnú dosku.
Naklepeme tĺčikom na mäso.
Zvrchu jemne poprepichujeme nožom – tento krok je pri príprave mäsa obzvlášť dôležitý, pretože práve vďaka tomuto postupu sa mäso perfektne prepečie, zmäkne a zároveň nestratí šťavu.
Pri hovädzom mäse používajú tento trik aj top šéfkuchári.
Z oboch strán osolíme, okoreníme a uložíme na tanier.
Mäsko teraz z oboch strán polejeme olejom, posypeme rozmarínom.
Necháme marinovať v chladničke aspoň hodinu (najlepšie však cez noc).
Cibuľu si ošúpeme, nakrájame nadrobno.
Restujeme asi 2 minúty na oleji.
Potom pridáme mäso a spolu osmažíme asi 5 – 10 minút.
Posypeme mletou červenou paprikou.
Pridáme nasekaný cesnak.
Po 10 minútach pridáme ďalšiu nakrájanú zeleninu – papriku, mrkvu a paradajky.
Prikryjeme pokrievkou a podusíme 15 minút.
Potom podlejeme 200 ml vody a dusíme ďalších 15 minút.
Znovu podlejeme 200 ml vody a opäť dusíme 15 minút pod pokrievkou.
Následne mäso vyberieme na tanier a omáčku rozmixujeme ručným mixérom.
Mäso vrátime do omáčky, zalejeme 400 ml vody a podusíme, tentokrát 20 minút.
V miske si zmiešame hladkú múku s vodou a zahustíme omáčku.
Dosolíme a dokoreníme podľa chuti, premiešame.
Pod pokrievkou dusíme posledných 10 minút.
Hotovo.
Môžeme servírovať s obľúbenou prílohou, napríklad s ryžou alebo zemiakovou kašou.
Dobrú chuť!
Video návod: