Tajomstvom je použitie jednej ingrediencie, ktorá sa bežne nachádza v každej domácnosti.
Prezradíme vám najjednoduchší spôsob ako zjemniť hovädzie mäso na rýchle varenie.
Nenáročný a rýchly recept na jemné hovädzie mäso so zeleninou z youtube kanála leckere Küche.
Potrebujeme:
500-700 g hovädzieho mäsa
1 ČL sódy bikarbóny
2 strúčiky cesnaku
1/2 ČL hnedého cukru
soľ
1/3 ČL mletého čierneho korenia
1/2 ČL čili
1 PL balzamikového octu
2 PL rastlinného oleja
1 PL čili omáčky
1 veľkú cibuľu
1 papriku
Na šalát:
2 uhorky
2 paradajky
1 papriku
zväzok jarnej cibuľky
1 avokádo
120 g zeleného hrášku
Na omáčku:
1-2 strúčiky cesnaku
1 PL citrónovej šťavy
3-4 PL olivového oleja
1 ĆL horčice
soľ
Postup:
Hovädzie mäso nakrájame na menšie kúsky.
Mäso vložíme do misy.
Pridáme sódu bikarbónu a dobre premiešame.
Misku prekryjeme fóliou.
A necháme 30 minút marinovať.
Do menšej misky nastrúhame cesnak.
Pridáme cukor, soľ, čierne korenie, čili, ocot, olej, čili omáčku a dobre premiešame.
Mäso dôkladne prepláchneme vodou a utrieme papierovou utierkou.
Mäso vložíme do panvice s rastlinným olejom.
A smažíme pri vysokej teplote asi 2 minúty z každej strany.
Nakrájanú cibuľu smažíme na oleji 1-2 minúty.
Potom pridáme na plátky nakrájanú papriku.
A smažíme 2-3 minúty pri vysokej teplote.
Vložíme kúsky mäsa, polejeme omáčkou.
Premiešame a dusíme 5-7 minút.
Do samostatnej misky pridáme nakrájanú uhorku a paradajku.
Ďalej pridáme papriku, cibuľku, avokádo a hrášok.
Do čistej misky pretlačíme cesnak.
Pridáme citrónovú šťavu, olivový olej a horčicu.
A lyžičkou dôkladne premiešame.
Omáčku pridáme do misky so šalátom, pridáme soľ a zamiešame.
Jemné mäsko servírujeme so zeleninou a šalátom.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete TU