Jemné mäso za 5 MINÚT: Čínske TAJOMSTVO na zmäkčenie aj toho najtvrdšieho hovädzieho mäsa!

Tajomstvom je použitie jednej ingrediencie, ktorá sa bežne nachádza v každej domácnosti.

Prezradíme vám najjednoduchší spôsob ako zjemniť hovädzie mäso na rýchle varenie.

 

 

Nenáročný a rýchly recept na jemné hovädzie mäso so zeleninou z youtube kanála leckere Küche.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

500-700 g hovädzieho mäsa

1 ČL sódy bikarbóny

2 strúčiky cesnaku

1/2 ČL hnedého cukru

soľ

1/3 ČL mletého čierneho korenia

1/2 ČL čili

1 PL balzamikového octu

2 PL rastlinného oleja

1 PL čili omáčky

1 veľkú cibuľu

1 papriku

Na šalát:

2 uhorky

2 paradajky

1 papriku

zväzok jarnej cibuľky

1 avokádo

120 g zeleného hrášku

Na omáčku:

1-2 strúčiky cesnaku

1 PL citrónovej šťavy

3-4 PL olivového oleja

1 ĆL horčice

soľ

Postup:

 

 

Hovädzie mäso nakrájame na menšie kúsky.

Mäso vložíme do misy.

Pridáme sódu bikarbónu a dobre premiešame.

 

 

Misku prekryjeme fóliou.

A necháme 30 minút marinovať.

Do menšej misky nastrúhame cesnak.

 

 

Pridáme cukor, soľ, čierne korenie, čili, ocot, olej, čili omáčku a dobre premiešame.

Mäso dôkladne prepláchneme vodou a utrieme papierovou utierkou.

 

 

Mäso vložíme do panvice s rastlinným olejom.

A smažíme pri vysokej teplote asi 2 minúty z každej strany.

Nakrájanú cibuľu smažíme na oleji 1-2 minúty.

 

 

Potom pridáme na plátky nakrájanú papriku.

A smažíme 2-3 minúty pri vysokej teplote.

 

 

Vložíme kúsky mäsa, polejeme omáčkou.

Premiešame a dusíme 5-7 minút.

 

 

Do samostatnej misky pridáme nakrájanú uhorku a paradajku.

Ďalej pridáme papriku, cibuľku, avokádo a hrášok.

 

 

Do čistej misky pretlačíme cesnak.

Pridáme citrónovú šťavu, olivový olej a horčicu.

 

 

A lyžičkou dôkladne premiešame.

Omáčku pridáme do misky so šalátom, pridáme soľ a zamiešame.

 

 

Jemné mäsko servírujeme so zeleninou a šalátom.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay