Jemné domáce šišky: Neskutočne lahodné len z pár dostupných ingrediencií, deti vás o ne budú prosiť 7 dní v týždni!

Keď vás náhodou nečakane prepadne chuť na sladké, tak rozhodne odporúčame tieto výnimočné šišky.

Mama nám ich pripravovala takmer každú sobotu a vždy sa po nich len zaprášilo. Veď kto by aj dokázal odolať…

 

 

Vynikajúce domáce nadýchané šišky vďaka receptu z youtube.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

500 g hladkej múky

250 ml mlieka

2 PL cukru

1 vajce

1 PL masla

1/2 ČL soli

1 PL suchého droždia

citrónovú kôru

Na vysmážanie:

rastlinný olej

Na posyp:

kryštálový cukor

Postup:

Do misky nasypeme múku, pridáme droždie, cukor, soľ, nastrúhanú citrónovú kôru, rozšľahané vajce.

Všetko spolu metličkou zamiešame.

Potom pridáme vlažné mlieko, zamiešame a rukami miesime, kým nám nevznikne cesto.

 

 

Na cesto nanesieme zmäknuté maslo, zamiesime.

Potrieme trochou oleja, prekryjeme fóliou, utierkou a necháme hodinu kysnúť.

Cesto po nakysnutí rozvaľkáme na pomúčenej podložke do tvaru väčšieho kruhu.

 

 

Z cesta potom pomocou väčšej formičky povykrajujeme kruhy, z ktorých ešte v strede vykrojíme malý krúžok.

Takto vykrojené cesto poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Prekryjeme utierkou a necháme kysnúť 15 minút.

 

 

Šišky vysmažíme na panvici v rastlinnom oleji do hneda z každej strany.

Po vysmažení dôkladne ponamáčame šišky v cukre z každej strany.

 

 

Lahodné šišky môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete tu:

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay