Chutný obed v ktorom môžem perfektne využiť moju obľúbenú zeleninku – cuketu. Ak obľubujete slané palacinky zo zemiakov, táto verzia je ešte šťavnatejšia a lahodnejšia. Tak teda dobrú chuť! :-)
Potrebujeme:
300 g hladkej múky
200 ml mlieka
200 ml perlivej minerálky – vďaka nej bude cesto nadýchanejšie
1 vajce
1 lyžičku soli
1 cuketu
1 zväzok čerstvej petržlenovej vňate
100 ml rastlinného oleja
Náplň:
2 šálky kyslej smotany
100 g syra
2 strúčiky cesnaku
Postup:
Cuketu očistíme, nastrúhame najemno a necháme chvíľu „vypotiť“. Potom zlejeme prebytočnú tekutinu, pridáme múku, vajce, mlieko, minerálku a soľ. Vymiešame jednotné cesto, ktoré by malo mať konzistenciu klasického palacinkového cesta – ak je príliš tekuté, alebo husté, podľa potreby pridáme múku, alebo mlieko (minerálku).
Palacinky vyprážame na rastlinnom oleji z oboch strán dozlatista. V miske zmiešame strúhaný syr s kyslou smotanou, pretlačeným cesnakom a touto náplňou plníme palacinky. Podávame posypané petržlenovou vňaťou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: nosalty