plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jemné cuketové palacinky so syrom

Chutný obed v ktorom môžem perfektne využiť moju obľúbenú zeleninku – cuketu. Ak obľubujete slané palacinky zo zemiakov, táto verzia je ešte šťavnatejšia a lahodnejšia. Tak teda dobrú chuť! :-)

Chutný obed v ktorom môžem perfektne využiť moju obľúbenú zeleninku – cuketu. Ak obľubujete slané palacinky zo zemiakov, táto verzia je ešte šťavnatejšia a lahodnejšia. Tak teda dobrú chuť! :-)

Potrebujeme:

300 g hladkej múky

200 ml mlieka

200 ml perlivej minerálky – vďaka nej bude cesto nadýchanejšie

1 vajce

1 lyžičku soli

1 cuketu

1 zväzok čerstvej petržlenovej vňate

100 ml rastlinného oleja

Náplň:

2 šálky kyslej smotany

100 g syra

2 strúčiky cesnaku

Postup:

Cuketu očistíme, nastrúhame najemno a necháme chvíľu „vypotiť“. Potom zlejeme prebytočnú tekutinu, pridáme múku, vajce, mlieko, minerálku a soľ. Vymiešame jednotné cesto, ktoré by malo mať konzistenciu klasického palacinkového cesta – ak je príliš tekuté, alebo husté, podľa potreby pridáme múku, alebo mlieko (minerálku).

Palacinky vyprážame na rastlinnom oleji z oboch strán dozlatista. V miske zmiešame strúhaný syr s kyslou smotanou, pretlačeným cesnakom a touto náplňou plníme palacinky. Podávame posypané petržlenovou vňaťou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: nosalty

Najlepšie recepty na dnes