plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jemné BRAVČOVÉ mäso za pár minút: Čínske tajomstvo na zjemnenie bravčovej krkovičky!

Tajomstvo z Číny, ktoré nám umožňuje pripraviť dokonale jemnú bravčovú krkovičku.

Na dosiahnutie tej najlepšej kvality domácej bravčovej krkovičky je najlepšie používať bio produkty – ale to, samozrejme, nie je nevyhnutné.

 

 

Okúzľujúci recept na najjemnejšiu bravčovú krkovičku z youtube kanála Fleisch Rezepte.

Potrebujeme:

1 kg bravčovej krkovičky

2 cibule

bravčovú masť

soľ

mleté čierne korenie

zeleninový vývar

2 PL horčice

2 PL sójovej omáčky

1 bobkový list

1 ČL mletej rasce

3 zrnká nového korenia

5 zaváraných uhoriek

Na oblohu:

zemiaky

soľ

petržlenovú vňať

Postup:

Bravčovú krkovičku nakrájame na plátky.

Plátky poukladáme na tvrdú podložku.

 

 

Z oboch strán ich posolíme a posypeme čiernym korením.

Korenie a soľ rukou votrieme.

 

 

V hlbokej panvici zohrejeme bravčovú masť.

Vložíme nakrájanú cibuľu a smažíme, kým nie je priehľadná.

 

 

Vložíme plátky mäsa a na vrch naukladáme cibuľu.

Mäso zľahka opečieme z oboch strán.

 

 

Do panvice pridáme sójovú omáčku a horčicu.

Dobre premiešame.

 

 

Zalejeme zeleninovým vývarom (odkaz na recept nájdete v popise pod videom), aby bolo mäso ponorené.

Pridáme nové korenie, bobkový list, rascu a zamiešame.

 

 

 

Prekryjeme pokrievkou a varíme 40 minút (doba varenia závisí od kvality mäsa).

Mäso vyberieme aj s korením a bobkovým listom.

 

 

Panvicu odstavíme a šťavu vyšľaháme pomocou tyčového mixéra.

Potom panvicu preložíme späť na oheň a vložíme do nej naspäť mäso.

 

 

Pridáme na plátky nakrájanú uhorku a varíme ďalších 5 minút.

Neošúpané na kocky nakrájané zemiaky posolíme a v parnom hrnci dusíme do mäkka asi 10 minút.

 

 

Hotové mäso servírujeme so zemiakmi posypanými nasekanou petržlenovou vňaťou.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

 

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes