plny-hrniec_transparent_negativ.png

Rezne už pripravujem iba takto: Každý sa ma pýtal, čo som s nimi urobila že sú také jemné a chutné!

Zabudnite na klasické rezne a skúste si ich pripraviť takto podľa postupu z youtube. Mäsko je ešte jemnejšie a chutnejšie!

Potrebujeme:

700 g kuracích pŕs

kôpor

šťavu z 1/2 citróna

čierne korenie, soľ podľa chuti

2 PL olivového oleja

1 ČL cesnakového prášku

Na strúhanku:

6 krajcov bieleho toastového chleba

2 vajcia

2 PL kyslej smotany

1 ČL sladkej papriky

maslo alebo bravčovú masť na vysmážanie

Postup:

Kuracie prsia si prerežeme na polovice a jemne naklepeme tĺčikom na mäso.

Potom ich vložíme do misy, zasypeme nasekaným kôprom, zalejeme citrónovou šťavou, okoreníme, osolíme, polejeme trochou olivového oleja a posypeme cesnakovým práškom.

Dôkladne premiešame.

Necháme stáť a zatiaľ si spracujeme chlieb. Nakrájame si ho na menšie kocky, vložíme ho do mixéra a rozmixujeme.

Nasypeme ho na suchú panvicu a na miernom ohni za stáleho miešania rýchlo opečieme.

Vďaka tomu získajú rezne úžasnú chuť, tento tip mi poradil sám šéfkuchár.

Do misky si rozbijeme vajíčka a vyšľaháme ich vidličkou. Pridáme smotanu, mletú červenú papriku a dobre premiešame.

Následne obalíme každý rezeň vo vajíčkovej zmesi a v pripravenej strúhanke.

Na horúcu panvicu si dáme rozpustiť maslo alebo bravčovú masť a z oboch strán vysmážame dozlatista. Potom ukladáme na papierové utierky a môžeme podávať s obľúbenou prílohou.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes