plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jemná smotanovo-horčicová omáčka s kuracím mäsom

Vynikajúca a rýchla omáčka na cestoviny, alebo k inej prílohe podľa vašej chuti.

Vynikajúca a rýchla omáčka na cestoviny, alebo k inej prílohe podľa vašej chuti. Určite vám zachutí.

Potrebujeme:

700 g kuracích pŕs

1 väčšiu cibuľu

100 g šampiňónov

200 ml kyslej smotany

100 ml smotany na varenie

2 lyžice horčice

Petržlenovú vňať nasekanú najemno

Soľ a korenie podľa chuti

Rastlinný olej

Postup:

Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Na troche rastlinného oleja orestujeme cibuľku a potom pridáme kúsky mäsa. Necháme smažiť, kým mäso nepustí šťavu.

Potom pridáme nakrájané huby, soľ, korenie a všetko premiešame. Podlejeme malým množstvom vody, prikryjeme a varíme, kým mäso nebude mäkké.

Kyslú smotanu zmiešame s horčicou a oboma druhmi smotany. Keď je mäso mäkké, zalejem ho smotanovo-horčicovu zmeseou, premiešame a necháme niekoľko minút povariť. Zložíme z plameňa, posypeme petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: ketkes

Najlepšie recepty na dnes