Jemná roláda z mletého mäsa: Žiadna strúhanka a drží perfektne – počas pečenia vám nepraskne!

Výborný recept na roládu z mletého mäsa, ktorá výborne drží a nejde do nej žiadna strúhanka ani múka. Je to výborné a pritom jednoduché na prípravu!

Potrebujeme:

500 g mletého mäsa

1 šľahačka

korenie (podľa ľubovôle)

soľ

Náplň (môžete zvoliť prísady podľa svojej chuti):

plnotučná horčica

šunka

4 vajcia

1 Moravanka sterilizovaná zeleninová zmes

Postup:

Mleté mäso okoreníme, zalejeme šľahačkou, premiešame a necháme aspoň hodinku odležať v chladničke. Takto upravené mäso nepotrebuje vôbec strúhanku, perfektne drží.

Potom si namočíme vlažnou vodou väčší igelitový sáčok alebo potravinovú fóliu a rozprestrieme na ňu mäsovú zmes. Tú potrieme horčicou, poukladáme šunku, ďalej usmažené vajcia (praženicu) a nakoniec Moravanku. Uchopíme za konce fóliu a začneme stáčať do rolády. Ak si budeme ruky máčať vo vlažnej vode, bude sa nám lepšie pracovať.

Potom preložíme na plech a vo vyhriatej rúre pečieme na 180 stupňov cca 40 min. Potierame priebežne vodou, vďaka tomu roláda nepraskne.

Dnes najobľúbenejšie