Výborný recept na roládu z mletého mäsa, ktorá výborne drží a nejde do nej žiadna strúhanka ani múka. Je to výborné a pritom jednoduché na prípravu!
Potrebujeme:
500 g mletého mäsa
1 šľahačka
korenie (podľa ľubovôle)
soľ
Náplň (môžete zvoliť prísady podľa svojej chuti):
plnotučná horčica
šunka
4 vajcia
1 Moravanka sterilizovaná zeleninová zmes
Postup:
Mleté mäso okoreníme, zalejeme šľahačkou, premiešame a necháme aspoň hodinku odležať v chladničke. Takto upravené mäso nepotrebuje vôbec strúhanku, perfektne drží.
Potom si namočíme vlažnou vodou väčší igelitový sáčok alebo potravinovú fóliu a rozprestrieme na ňu mäsovú zmes. Tú potrieme horčicou, poukladáme šunku, ďalej usmažené vajcia (praženicu) a nakoniec Moravanku. Uchopíme za konce fóliu a začneme stáčať do rolády. Ak si budeme ruky máčať vo vlažnej vode, bude sa nám lepšie pracovať.
Potom preložíme na plech a vo vyhriatej rúre pečieme na 180 stupňov cca 40 min. Potierame priebežne vodou, vďaka tomu roláda nepraskne.