Jemná a šťavnatá roláda z mletého mäsa: Drží perfektne aj bez strúhanky a hotová je hneď!

Výborný tip na roládu, ktorú môžete podávať teplú aj studenú. Je jednoduchá na prípravu a pokojne si môžete urobiť aj do zásoby a jednoducho dať do mrazničky. Potom len vyberte, nechajte rozmraziť a môžete podávať, na chuti jej zmrazenie vôbec neuberie!

Výborný tip na roládu, ktorú môžete podávať teplú aj studenú.

 

 

Je jednoduchá na prípravu a pokojne si môžete urobiť aj do zásoby a jednoducho dať do mrazničky.

Potom len vyberte, nechajte rozmraziť a môžete podávať, na chuti jej zmrazenie vôbec neuberie!

...

 

Potrebujeme:

1 kg mletého mäsa bravčového

Mlieko, cesnak

1 lyžičku ľubovolného korenia podľa chuti (môže byť provensálske, korenie na pečené mäso…)

1 lyžičku čierneho korenia

Na náplň:

Horčica (prípadne kečup)

Nastrúhaný syr

Na vrch:

1 téglik Kyslá smotana

Postup:

 

Je dobré, aby  mäsko odležalo, preto som si ho pripravila deň vopred.

 

 

Jednoducho mleté mäsko zmiešame s trochou mlieka (asi 100 ml).

Ochutíme aj korením, čiernym korením  a cesnakom.

Premiešame a dáme do chladu marinovať.

Mäso solíme len minimálne.

 

 

Foto: tjn

 

Na druhý deň si mäso rozdelíme na dve polovice – mne sa najlepšie pracuje na stole.

Mäsko vyformujeme na dva pláty a potrieme horčicou, navrstvíme syr.

 

Foto: tjn

 

Opatrne začneme rolovať.

Nevadí, ak sa to nepodarí dokonale.

Po dokončení potrhané miesta ľahko opravíte – hmota je veľmi tvárna.

Teraz dáme obe rolky na plech vystlaný papierom.

Ja to robím tak, že plech si dám pod stôl.

Rolky jednoducho zošuchnem na plech.

Podľa potreby ešte upravte priamo na plechu.

 

Foto: tjn

 

Takto sa mi podarilo rolky preložiť na plech.

 

Foto: tjn

 

Teraz vrch potrieme kyslou smotanou – smotanou netreba šetriť, na roláde chutí výborne.

 

Foto: tjn

 

 

Foto: tjn

 

Rozotrieme po celej ploche a môžeme dávať do rúry.

 

Foto: tjn

 

Šup do rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 40 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay