plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jemná kuracia roláda

Vynikajúca a šťavnatá pochúťka z kuracieho mäsa a vláčneho vaječného korpusu. Doslova sa rozlýva na jazyku. Doprajte si skvelú večeru, ktorý chutí výborne, či už ju podávate teplú alebo studenú.

Potrebujeme:

Cesto:

3 vajcia

100 tvrdého syra

100 g majonézy

1 lyžicu krupice

Náplň:

300-350 g mletého kuracieho mäsa

2 veľké cibule

Soľ a korenie

Postup:

Vajcia zmiešame s majonézou, syrom a krupicou. Vymiešame hladké cesto.

Cibuľku ošúpeme, nakrájame najemno a opražíme na rozpálenej panvici dozlatista. Potom cibuľku zmiešame s mletým mäsom a dochutíme soľou a korením. Dôkladne premiešame.

Plech na pečenie vystelieme papierom, ktorý namažeme trochou oleja. Na papier na pečenie nalejeme cesto. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov, kým okraje cesta nezískajú zlatohnedú farbu.

Potom cesto vyberieme a navrstvíme naň rovnomerne plnku. Zrolujeme a zabalíme do alobalu.

Takto pripravenú roládu vložíme späť do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov ešte 40 minút.

Upečenú roládu necháme vychladnúť vo fólii.

Potom fóliu jednoducho odstránime a podávame nakrájanú na pásiky. Čím viac roláda vychladne, tým lepšie sa nám bude krájať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes