plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jemná jogurtová piškóta s marhuľami a džemom: V lete robím tento koláč každý týždeň – je neskutočne chutný!

Potrebujeme:

(Formu 22 alebo 24 cm vystlanú papierom na pečenie)

150 g marhúľ alebo zrelých broskýň

1 čajová lyžička citrónovej šťavy + citrónová kôra

125 g ochuteného bieleho jogurtu (môžeme zvoliť aj neochutený biely jogurt a pridať doň trochu medu)

270 g hladkej múky

1 bal. prášku do pečiva

3 vajcia izbovej teploty

150 g kr. cukru

80 g slnečnicového oleja

1/2 bal. vanilkového cukru

Na ozdobu:

Marhule, mandľové vločky

3 polievkové lyžice (30 g) marhuľového džemu

2 lyžičky cukru

Postup:

Marhule umyjeme, zbavíme kôstky a nakrájame na mesiačky. Vložíme do mixéra spolu s citrónovou šťavou a kôrou. Pridáme aj jogurt a rozmixujeme.

Vajcia si našľaháme s cukrom, pridáme olej a rozmixovaný krém z ovocia a jogurtu. Vmiešame vanilku, preosiatu múku s práškom do pečiva a vymiešame jednotné cesto.

Cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Na ozdobu pridáme do cesta plátky ovocia a ozdobíme lupienkami mandlí. Na cesto ešte pomocou lyžičky navrstvíme marhuľový džem.

Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 180 stupňov 35-40 minút.

Najlepšie recepty na dnes