Jemná broskyňová roláda so šľahačkou: Cesto samá bublinka – je tak fantastická, že odporúčam robiť 2 plechy naraz!

Výborný recept na prvotriednu roládu z nadýchaného cesta. Žiaden prášok do pečiva a cesto samá bublinka.

Potrebujeme:

4 vajcia – 4 bielky, 4 žĺtky

100 g kr. cukru

Vanilková aróma

80 g hladkej múky

20 g oleja

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

20 g mlieka

Náplň:

Šľahačku (200 g) , cukor (15 g) a stužovač

Broskyne

Potrebujeme:

Rúru nastavíme na 180 stupňov. 4 bielky vyšľaháme na sneh a postupne (na 3x) všľaháme do snehu aj cukor. Potom vmiešame na nižších otáčkach žĺtky a vanilkovú arómu. Ručne vmiešame do zmesi preosiatu múku.

Do samostatnej misky nalejeme olej a mlieko. Odoberieme pár lyžíc zmes, vmiešame do tekutej zmesi a dôkladne premiešame. Následne vmiešame do zvyšku cesta. Vymiešame jednotnú nadýchanú hmotu – cesto na roládu.

Cesto navrstvíme na plech vystlaný papierom a vyhladíme tak, aby sme získali rovnomernú vrstvu.

Pečieme pri teplote 170-180 stupňov 20-23 minút (riadime sa podľa rúry).

Na náplň vyšľaháme smotanu s cukrom (môžeme pridať aj stužovač).

Upečené cesto necháme vychladnúť na izbovú teplotu, okraje zrežeme tak, aby bol plát rovný.

Nachystáme si hárok papiera na pečenie, ktorý potrieme olejom, plát cesta naň preklopíme a opatrne zložíme papier na pečenie. Jeden z okrajov plátu šikmo zrežeme a druhý okraj narežeme na pásiky – roláda sa nám takto bude lepšie rolovať.

Na cesto navrstvíme šľahačkovú náplň, uložíme ovocie a pevne rolujeme pomocou papiera na pečenie. Potom zabalíme do ďalšieho papiera podobne ako salonku.

Necháme vychladiť 4 hodiny v chladničke a môžeme podávať.