plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jemná ako pavučinka: Blesková šľahačková bábovka, ktorej nikto neodolá!

Hľadáte dezert na sobotné popoludnie? Vyskúšajte zlatú klasiku v zrýchlenej podobe – vynikajúcu šľahačkovú bábovku. Je úžasne jemná, vláčna a nadýchaná. Presne taká, aká má perfektná bábovka byť! :-)

Potrebujeme:

250 m smotany na šľahanie

250 g kryštálového cukru

3 vajcia

300 g hladkej múky

1 bal. prášku do pečiva

2 lyžice kakaa

Postup:

Vajcia rozmiešame so smotanou. Do tejto zmesi pridáme múku, cukor a prášok do pečiva.

Pripravíme si bábovkovú formu, ktorú vymastíme a vysypeme múkou.

Do formy nalejeme 2/3 cesta. Potom do zvyšného cesta vmiešame kakao a nalejme na svetlé cesto. Pomocou špajle môžeme vytvoriť z oboch farieb špirálovitý vzor, bábovka bude ešte krajšia.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 150-160 stupňov, kým bábovka nie je na povrchu zlatistá.

Bábovku môžeme posypať práškovým cukrom alebo ozdobiť čokoládovou polevou.

79b1ef8d5b

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes