Jemná a jednoduchá knedľa z vrecka: Taká výborná, že doma ju pýtajú aj bez mäsa, top recept do každej rodiny!

Výborná knedľa z vrecka, podľa mňa tromfne aj klasiku z kysnutého cesta. 

Výborná knedľa z vrecka, podľa mňa tromfne aj klasiku z kysnutého cesta.

Potrebujeme:

6 starších rožkov

2 vajcia

2-3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate

100 g hrubej múky

250 ml mlieka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Soľ

Postup:

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Žĺtky rozmiešame s mliekom. Rožky si nakrájame na kocky, zmiešame v miske s vňaťou, múkou a osolíme. Zalejeme žĺtkovou zmesou a necháme chvíľu napučať. Bielky si vyšľaháme so zvyškom soli na sneh.

Sneh zamiešame do rožkovej zmesi.

Zmes navrstvíme do potravinovej fólie a zabalíme, aby sme získali tvar knedle, alebo naplníme do vreciek na tlačenku a pevne zaviažeme. Vo vriacej vode varíme 20 minút.

Po vybratí z vody ihneď knedle z fólie vybalíme.

Knedla je výborná ako príloha, ale my ju máme radi aj samú o sebe.