Jednoduchý trik, vďaka ktorému rezne pri vyprážaní nenasiaknú veľa oleja!

Trikov a tipov pri varení nikdy nie je dosť. Prinášame vám skvelé vychytávky, ktoré sa vám pri príprave obľúbených domácich pochúťok určite hodia.

Rezne bez zbytočného tuku

schnitzel-645457_960_720

Pri vyprážaní rezne nasiaknu množstvo oleja a my ho potom odstraňujeme tak, že ho vytláčame do papierových obrúskov. Nadmernému množstvo tuku však môžete zabrániť šikovnejšie. Stačí, ak pri obaľovaní trochu navlhčíte strúhanku. Ďalšou možnosťou je obaliť rezeň klasicky v múke, vajíčku, strúhanke a nakoniec v rozšľahanom bielku. Trojobal bude lepšie držať, nebude sa pripaľovať a zároveň nenasej zbytočne veľa tuku.

Ďalšie tipy a triky pre vašu domácnosť

Jednoduchý trik, vďaka ktorému vám mlieko už nikdy viac nevykypí!

Určite sa to už stalo aj vám. Stačí malá nepozornosť a vriace mlieko je namiesto v hrnci rozliate po celom sporáku. Nepríjemnosť, ktorá dokáže spoľahlivo pokaziť dobrú náladu, sa však vôbec nemusí stať. Stačí, ak pri varení mlieka uplatníte jeden z 2 jednoduchých nápadov.

1. spôsob

Do hrnca v ktorom varíme mlieko vložíme najskôr dlhšiu lyžicu, potom nalejeme mlieko a môžeme bezpečne variť bez obáv.

...

2. spôsob

Táto metóda spočíva v tom, že na hrniec, v ktorom sa mlieko varí položíme drevenú varešku. Vareška zabezpečí, že mlieko počas varenia ostane tam kde má – vo vnútri hrnca.

Ako dosiahnúť, aby boli staršie hranolky opäť ako čerstvé?

cook-fries

Na dno panvice natrite malé množstvo oleja. Olej zahrejeme a keď je dostatočne horúci, pridajte na panvicu hranolky tak, aby boli rovnomerne rozložené. Ak máte väčšie množstvo hranoliek, ktoré potrebujete „oživiť“, rozdeľte ich na jednotlivé porcie. Keď sú zemiaky na povrchu hnedasté, obráťte ich na druhú stranu a opečte aj z tejto strany. Nechajte na panvici niekoľko minút a potom preložte hranolky na papierový obrúsok, ktorý absorbuje prebytočný olej. Hranolky budú opäť chrumkavé, ako keby boli čerstvo pripravené.

Ako zachrániť presolenú polievku

Určite sa vám už niekedy stala menšia slaná nehoda. Ak si myslíte, že polievka je nadobro zničenená, máme pre vás skvelé a jednoduché riešenie, ako jedlo zachrániť. Stačí ak priamo do polievky nastrúhate jeden veľký ošúpaný zemiak – ten slanú chuť polievky dokáže účinne stiahnuť. Prípadne, môžete do polievky vložiť dva väčšie zemiaky prekrojené na polovice, chvíľu povariť a po 10 minútach vybrať. Ďalšou možnosťou je pridať trochu vody, alebo smotany.

Ako docieliť, aby zemiaky varené v šupke nepopraskali

recipes100820-solar-cooked-organic-potatoes

Ak potrebujete aby zemiaky varené v šupke nepopraskali, máme pre vás skvelý a jednoduchý trik. Stačí, ak do vody, v ktorej zemiaky varíte, pridáte malé množstvo octu. Ten sa postará o to, aby šupka nepraskla.

Ako odstrániť hrudky z omáčok

Hrudky v omáčkach dokážu spoľahlivo pokaziť dobrý pocit z inak chutného výsledku. Najjednoduchším spôsobom, ako ich odstrániť, je použiť tyčový mixér alebo šľahač s metličkami. Ďalšou možnosťou je prepasírovať omáčku cez jemné sito.

Ako odstrániť z omáčky prebytočný tuk?

Ak obľubujete omáčky, avšak prekáža vám príliš veľké množstvo tuku, pomôže vám obyčajný biely chlieb. Vezmite krajec suchého chleba a vložte ho do hotovej omáčky. Nechajte namočený niekoľko minút a následne vyberte. Chlieb do seba nasaje prebytočný tuk. Ak máte domácich miláčikov, takémuto chlebíku sa určite potešia.

Ako oživiť staršie pečivo?

Staršie pečivo nemusíte vyhadzovať. Poznáme jednoduchý trik ako ho opäť oživiť tak, aby bolo ako čerstvo kúpené. Celý postup nájdete TU.

Ako zabrániť tomu, aby sa smotanová omáčka zrazila a nevytvorili sa v nej hrudky?

hamzilla5

Je to skutočne veľmi jednoduché. Jediné, čo musíte urobiť, je pridať do smotany aj štipku kypriaceho prášku. Omáčka bude hladká a nezrazí sa.

Ak pridávate do omáčok kyslú smotanu, zrazeniu omáčky zabránite tak, že kyslú smotanu najskôr zmiešame s malým množstvom omáčke a až potom vmiešame do zvyšku omáčky. Dávajte však pozor, aby sa omáčka prudko nevarila.

Ako dosiahnuť, aby sa na povrchu omáčky či pudingu nevytvorila koža?

Pri riešení tohto problému vám účinne pomôže maslo. Napichnite kúsok masla na vidličku a prechádzajte po povrchu omáčky alebo pudingu.

Ako odstrániť spálenú chuť pripálenej ryže?

Ak sa vám pripálila ryža, určite poznáte nepríjemný zápach, ktorý sa rýchlo šíri po celej kuchyni. Aby ste ho rýchlo odstránili, položte na vrch uvarenej ryže krajec chleba, prikryte pokrievkou a nechajte niekoľko minút pôsobiť. Spálený zápach bude preč.

Na odstránenie prebytočnej vlhkosti z ryže tiež postupujte rovnako. Položte na vrch krajec chleba, prikryte a nechajte niekoľko minút pôsobiť. Chlieb nasaje prebytočnú vlhkosť.

Ako zabrániť tomu, aby torta oschla?

food-storage-tip25-min

Ak chcete, aby bol váš koláč či zákusok dlhšie čerstvý, na otvorené strany uložte plátky chleba. Dezert neoschne a bude ako čerstvo rozkrojený.

Ako zmierniť príliš kyslú chuť paradajkovej polievky?

Ak sa vám paradajková polievka zdá príliš kyslá, stačí, ak do nej pridáte trochu mlieka alebo smotany. Kyslá chuť sa razom stratí.