Jednoduchý trik, vďaka ktorému bude vaša instantná káva chutnejšia a voňavejšia

Instatná káva môže chutiť omnoho lepšie, ak pri jej príprave použijete jednoduchý trik.

Tento jednoduchý trik premení obyčajnú šálku obľúbenej instantnej kávy na voňavý a lahodný pôžitok. Fígeľ spočíva v tom, že kávové granule rozpustíte v čajovej lyžičke studenej vody ešte skôr, ako pridáte do zvyšku nápoja vriacu vodu.

Tento trik má dokonca vedecké pozadie. Vedec Tameshite Gatten vysvetľuje, že „pridanie horúcej vody do instatnej kávy spôsobí, že látka amylum obsiahnutá v granuliach stuhne, čoho výsledkom je „práškovitá“ príchuť. Naopak, studená voda napomáha kávovým granuliam jemne sa rozpustiť, čoho výsledkom je jemnejšia a aromatickejšia podoba obľúbeného nápoja.“